Penginapan Percutian : Arabian Bay Resort Memberi Kepuasan



Arabian Bay Resort Di Bukit Gambang Resort City, Pahang || Bila pergi bercuti, penginapan amat dititikberatkan untuk keselesaan seluruh family. Biarpun banyak ativiti yang bakal dilakukan di luar, bilik atau tempat penginapan haruslah yang terbaik juga kan..

Kali ni, Nona and beberapa team JDT Blogger yang lain berpeluang spend time bersama , holiday ke Bukit Gambang Resort City, Pahang dari tarikh 08/08/18-10/08/18.

Bukit Gambang Resort City atau ringkas dikenali sebagai BGRC, merupakan salah satu destinasi yang sesuai untuk bercuti, berekreasi, serta mengadakan apa-apa majlis atau event dengan keluasannya sebanyak 727 ekar.

Di sana, terdapat resort yang dinamakan Arabian and Caribbean Resort. Nona dengan member menginap di Arabian Bay Resort, sangat berdekatan dengan pintu gerbang.. hehe~

Chubby ..................

Apa ada dalam Arabian Bay Resort ?

~ Banyak jenis suites :-
:: 2- Bedroom Suite, Studio Suite, Arabian SUite, and Arabian Penthouse Suite ::




So........... di mana kami ??

Hehee, kami di 2-Bedroom Suite !

First time masuk, kiteorang teruss say Wow ! Wowww ! Bestnyaaa, Luasnyaaaa....Suka ! Bilik for 4 pax ! Winkkk !!

Antara benda penting aku tengok ialah plug nak charge handphonee..kekeke.. dan arah kiblat. Penting untuk yang Muslim.. sebab macam Nona ni, tak reti sangat nengok arah matahari bagai...hahaha~

So, plug ada di setiap belakang televisyen ok, kat meja dapur ada satu, lagi satu ada kat tempat masak air tuh..

Lain-lain? Semua lengkap dengan peralatan seperti dalam gambar. :-

1. Dua Bilik Tidur dalam satu apartment- 
Setiap bilik ada 2 Katil Single digabungkan ...lebar dalam 4ft

 

2. Almari siap dengan hanger dan bantal tambahan ~

 

3. Cermin solek, meja dan televisyen. Belakang televisyen ada plug.


4. Salah satu bilik menghadap ke luar, tapi I dapat view parking~


5. Ruang tamu disediakan bersama kipas angin di atas. Tiada air cond bahagian nih
Agak-agak nak angin, bukak jer pintu balkoni tu haaa



6. Balkoni - Boleh buat sidai pakaian kat luar.. haha~ 



7. Meja makan, Ok, ni kalau bukak jer pintu, memang jumpa meja makan dulu tau..
Air botol tersedia sekali.




8. Sebelah dengan pintu, ada sinki ...kiranya dapurlah tu..
Siap ada heater, cawan and as usual, uncang uncang coffee, tea, sugar... 
Lagi best sebab siap dengan peti sejuk, boleh aku letak kek dari 'Sunah Sakura' and air botol dalam nih.






9. Toilet - Setiap bilik ada toilet sendiri. Ni aku suka sangat ! Tak payah berebut kann..



Complete woi..... Korek telinga pon siap !


Apa yang takda ??

1. Iron dalam bilik tak disediakan tapi dont worry !

BGRC sediakan bilik iron untuk suites nih


Sinki ada jugak... huhu..

Baru je nak hangin, sebab Nona memang tak bawak iron, hahaa..nasib baikkk ada bilik iron tau~

Apa yang dilarang dibawak masuk ?
1. Manggis
2. Durian

Janganlah uolz bawak dua makanan nih ya..hehe

#BukitGambangResortCity

Next, aku nak cerita pasal ni....and all activities we are done there ~
Bolehlah korang plan percutian korang..betul takkkk~


 

Untuk info lanjut, harga, atau apa apa jer..
boleh PM Nona di email nur2dunia@gmail.com  

atau :-

BGRC 

Website : www.bgrc.com.my
Email : enquiry@bgrc.com.my
Tel : 609 - 548 8000/8111/8112/8113













10 ulasan:

  1. tunggu anak besar sikit mmg nak pegi jugak.. pernah niat nak main kt waterpark tp dah lewat.. bergambar kt luar jer.. nice sharing.

    BalasPadam
  2. nampak cantik tempat ni :)

    BalasPadam
  3. kitaaa tak sempatt nak terjah ruang iron dia.hahahhaa..sebab dh bawak tudung yang malas nak gosok...zassss siap berdesuppp je..hahaha..

    BalasPadam
  4. Memang luas dan lapang gile bilik dia, puashati..

    *Nona kenaoa dalam blog list tu link Sis tak ada, sampai hati ko Nona hahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kelakak komen sis ni..aku punya pun banyak yang takde dalam blog diorang sis..patutkah aku mengundur diri..hahhahah

      Padam
  5. Adui..tengok tu typo lak..kelakat pun boleh lah..hahahha..

    Best kan duk sini..tambahan pulak kita yang dapat bilik besar dan luas..ekekkeke

    BalasPadam
  6. Dulu pernah pergi kursus kat sini. Memang best..banyak games

    BalasPadam
  7. suite yang sangat selesa kan. dari segi kekemasan memang terbaik. rasa nak repeat lagi sebab syok sangat.

    BalasPadam
  8. bagus la bgrc semua facilities cukup..😊

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Take Care!