SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 2018

Hai ! Syukur masih bernyawa. Syukur masih boleh bercuti pada hari raya.....

Today is the day ! Salam Aidiladha kepada semua Muslimin dan Muslimat.

Yes, inilah hari di mana hari pengorbanan Nabi Ibrahim A.S dalam menurut perintah Allah S.W.T

MashaALLAH, besar sungguh  pengorbanan.........

 “Tiada amal anak Adam yang lebih disukai Allah pada hari Aidiladha melainkan ibadat korban. Sesungguhnya binatang yang dikorbankan itu akan datang pada hari kiamat lengkap dengan tanduk, bulu dan kukunya. Sesungguhnya ibadat korban ini diredai Allah sebelum darah binatang itu jatuh ke bumi. Maka hendaklah kamu berasa lapang dada dan reda akan ibadat korban yang kamu lakukan.” (Hadis riwayat At-Tirmizi)


Kasik selfie satuu!! Baek punya posing !


 Banyak kisah pengorbanan yang selalu aku  baca dan dengar. Aku percaya, setiap daripada kita pasti ada melakukan pengorbanan........ Pengorbanan perasaaan, tenaga, masa dan rezeki..... Boleh menitis air mata bila tahu setiap pengorbanan yang dilakukan... Sama ada pengorbanan itu berbaloi mahupun sebaliknya .. kan ?



Tahun ni, ada 8 ekor lembu...dan dua biri-biri dijadikan korban.. Tuh lubang dah siap sedia.

Dekat jer taman dengan surau tempat kami :)


Please doakan adik dan abah aku hari ni pergi Sarawak.........
Semoga selamat pergi, selamat sampai semula ke sini... AMIN !

================


Bos aku bagi reminder this year, buat lah qurban every year.. Dari sekarang dah kena ada simpanan untuk  buat qurban next year ok. ..

=================







Notahati :: Have A Nice Day !

6 ulasan:

  1. selagi kita mampu, simpan sedikit untuk korban tahun depan...inshaAllah

    BalasPadam
  2. Salam Aidiladha Nona :)

    BalasPadam
  3. Selamat hari Raya Qurban Non..
    Ko gan lembu pun menjadi ek selpie hahahaha

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Take Care!