7 hidangan Mesti Makan dalam 'Makan Journey' bersama DoubleTree by Hilton Johor Bahru di Makan Kitchen

FOOD LOVER'S BUFFET DINNER YANG MENYELEREKAN || Food is one of the best journey in our life. Nikmati ia, dan syukuri all the foods we eat in daily life. Ada benda baru or lain daripada lain, yang halal, dan sedap, kita boleh mencubanya. Kan...


Nah, here is the menu for food lovers out there! Excited aku bila tengok menu-menu dalam list tau.

1. MUD POT BIRYANI
Segala bahan ada dalam pot macamtu, dan dorang akan panaskan untuk kita. Makan masa panas-panas, uhh sedapppnyaaaa!




2. OYSTER OMELETTE
Menu nih menu masyarakat Teowchin yang mana terkenal untuk perisa bahan herba dan rempah mereka. Aku suka, sedap sangat! Aku tertanya apa beza dengan telur ayam biasa. Cheff tu cakap, lebih kurang je cuma telur nih, kena masak dengan bahan-bahannya yang menaikkan lagi kesedapannya.



3. ASSORTED CREPE
I loveeee this! Dua kali i makan nih. Makan dengan kuah lain pun boleh.... Nyummilicious ever! Kalau datang lagi, i nak mintak nih lagik and lagik..hehehe




4. Satay
Satay, penggemar sate pasti tak kecewa rasa sate kat sini.. Sedap boleh tahan. Pilih je nak makan sate apa. Okayh.


4 menu done. Di Indian, Chinese and Malay Kitchen. 
Now, Jom cuba rasa dessert kat Island Station pulak.

1. ACAI BOWL
Acai na tigela ( Acai in the bowl) merupakan one of menu special warga Brazil. Dihidangkan sebagai smoothie di dalam mangkuk atau gelas, kemudian dicampurkan dengan granola, pisang, dan pelbagai buah lain. Sihat dan sedap. Penting tuh!




2. CHARCOAL WAFFLE
Memula aku ingatkan mestii pahit.  Sekali bila ngap ke mulut..whoaaaaa.. tidak pahit langsung pun~ Hehee... Yes, Satu dunia makan waffle sebab waffle ada banyak jenis waffle, terutamanya negara Belgium.



3. SHIBUYA TOAST
Ini pun sedap, atas roti, dibubuh macam-macam! Aku terlalu berselera masa mencubanya okayh!
One of Japanese dessert, original dari daerah Shibuya.



Settle 7 menu wajib! Kita cuba makanan lain yang ada...sampai perut kenyangg..haha..


Prawn Salad

Lamb! Mesti pekena sikit kambing! Huhu..Nyuummmms!


Combine with kentang, and corn. Lapar lagi!

Devil Egg, Crispy Bacon, Chive, Smoked Paprika

Roasted Pumpkin Salad


Wok Fried Prawn, Seafood Sauce



Not a dessert, but sedap! Bawah tu, tuna tau.

OVERALL, 
PUAS HATI WITH THE PRICE! Selagi boleh makan, aku makan...lepas Maghrib, sambung lagi..makan slow-slow dengan penuh kesedapan...Nikmat!

So,

kalau korang berminat nak merasa segala menu untuk 'Makan Journey' kali nih, bersama-sama kesyangan anda, or nak melepaskan stress...

apa kata korang save info di bawah :-

Food Lover's Buffet Dinner

DATE : 2-27 February 2020 (Only Every Sunday-Thursday)
Time : 6.30 PM- 10.30 PM

PRICE

RM 88 nett per adult
RM 44 nett per child

For reservations, call +6 07 268 6868

OR

Email : JohorBahruFB@hilton.com





4 ulasan:

  1. perghhhhhhhhhhhhhhh hilang kata2 tengok gambaq. hahaha

    BalasPadam
  2. Hahaha tapi Sis ko makan lebih dari 7 menu Non.acanerr tu...adeii tak bolehlah turun 10kg ek hahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehhh..tapi lebihkan senamannnn gihtuuuu .. hahahaa

      Padam

Thanks For Coming !
I appreciate your comments or idea!
Saya Sayang Awak ~