Makan Asam Pedas Rachun Memang Beracun Kisahnya!

Asam Pedas Rachun Sedap|| Masa pergi Melaka haritu, memang nak sangat makan Asam pedas..Katanya, Melaka popular dengan asam pedas gituh... Makan malam pun aku tak kisah asalkan dapat asamm pedas.. Hehe..


Port yang member aku pernah pergi tu, tutup maka ternampak nama kedai ni...Apalagi, terjahhhh terusss...nak tahu gak apa yang beracun sangat tuhh ..

Persekitaran bersih, susunan teratur.


Fuh, Aku nampak banyak jugak menu lain.. masak lemak tu pun nampak terliur... Ayam siram masak lemak wehh...Mantopp top! Tapi niat asal nak asam pedas, jadi aku pilih ikan Mana yang aku suka,  korang boleh pilih apa apa ikan yang korang suka, ikan kembong, mayong, pari...eh suka hati lah ikut tekak..hahaha..

Ok, nasi sampai dulu..hehe..

Jangan Tanya air, air masak je jawabnya..
Ni kali pertama makan nasi di malam hari setelah berbulan tidak sentuh nasi time malam.... 

Haha....

Dah sampai!!! 

Complete set untuk seketul Nona! Ok, ok, Tak sabar nak rasa asam pedas akuu! 

Yes, kuali style kan! Of course dengan kuali kuali sekali dihidangkan...Haha

Ngap! Whoaaaa...sedapplahh....Pedas ada, masam ada gak..tapi takdela masam sangat...and aku pun tak gemar masam sangat... Bagi aku, aku suka rasa macamni..cuma kalau boleh nak pedass lagik... lorh..ni pun dah pedas nok! Hahahaha...nak menambah lagii kau!

Konklusinya, aku nak datang lagi bila bila when I'm there..Boleh merasa masak lemak pulak..Haaaa... Cuti cuti Cari port makan sekali sekala is the best thing jugak Tau!

Asam Pedas Racun Berjaya Meracuni Aku!

Orang sebelah haritu tak makan, bila nak gi lagik... Hihuuu...

---------------------------

Ada yang nak singgah jugak ker?
Jomm ke sini!

Asam Pedas Rachun
(Kuali Style)

Alamat : No 12, Jalan KPKS 1, Kompleks Perniagaan Kota Syahbandar, 75200 Melaka 





9 comments:

  1. Perghhh beracun? Nasib baik tak 'kiok' Nona oii hahahahaha
    Bagus marketing nama kedainya...racun pun racun laaa, janji sedap kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah..bagus marketing dorang..ahaha... Memula seram gak dengar..

      Delete
  2. jauhnya ko cari asam pedas ye non..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni area bandor tu jugakk ..hahahaha..x jauh Sgt..kah kahh

      Delete
  3. kalo rasa nak pegi lagi tu da jadi testimoni makanan tu sedap hehe..
    tapi x minat sngt asam pedas. mak sukala maybe blh masuk list nxt time ke melaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah... Noted la dulu....
      Nanti leh singgahhhh...

      Delete
  4. Beracun ekk asam pedas dia. Nampak sedap tu, nanti g melaka boleh ler huda try satu kuali kecik tu.

    ReplyDelete
  5. Do you realize there's a 12 word phrase you can tell your partner... that will trigger deep emotions of love and instinctual attraction for you deep inside his heart?

    That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, please and look after you with all his heart...

    ===> 12 Words That Trigger A Man's Love Instinct

    This impulse is so hardwired into a man's mind that it will make him work better than ever before to take care of you.

    In fact, fueling this influential impulse is so binding to getting the best possible relationship with your man that once you send your man a "Secret Signal"...

    ...You will soon notice him expose his mind and soul for you in such a way he haven't expressed before and he will distinguish you as the one and only woman in the world who has ever truly tempted him.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐