7 hidangan Mesti Makan dalam 'Makan Journey' bersama DoubleTree by Hilton Johor Bahru di Makan Kitchen

FOOD LOVER'S BUFFET DINNER YANG MENYELEREKAN || Food is one of the best journey in our life. Nikmati ia, dan syukuri all the foods we eat in daily life. Ada benda baru or lain daripada lain, yang halal, dan sedap, kita boleh mencubanya. Kan...


Nah, here is the menu for food lovers out there! Excited aku bila tengok menu-menu dalam list tau.

1. MUD POT BIRYANI
Segala bahan ada dalam pot macamtu, dan dorang akan panaskan untuk kita. Makan masa panas-panas, uhh sedapppnyaaaa!




2. OYSTER OMELETTE
Menu nih menu masyarakat Teowchin yang mana terkenal untuk perisa bahan herba dan rempah mereka. Aku suka, sedap sangat! Aku tertanya apa beza dengan telur ayam biasa. Cheff tu cakap, lebih kurang je cuma telur nih, kena masak dengan bahan-bahannya yang menaikkan lagi kesedapannya.



3. ASSORTED CREPE
I loveeee this! Dua kali i makan nih. Makan dengan kuah lain pun boleh.... Nyummilicious ever! Kalau datang lagi, i nak mintak nih lagik and lagik..hehehe




4. Satay
Satay, penggemar sate pasti tak kecewa rasa sate kat sini.. Sedap boleh tahan. Pilih je nak makan sate apa. Okayh.


4 menu done. Di Indian, Chinese and Malay Kitchen. 
Now, Jom cuba rasa dessert kat Island Station pulak.

1. ACAI BOWL
Acai na tigela ( Acai in the bowl) merupakan one of menu special warga Brazil. Dihidangkan sebagai smoothie di dalam mangkuk atau gelas, kemudian dicampurkan dengan granola, pisang, dan pelbagai buah lain. Sihat dan sedap. Penting tuh!




2. CHARCOAL WAFFLE
Memula aku ingatkan mestii pahit.  Sekali bila ngap ke mulut..whoaaaaa.. tidak pahit langsung pun~ Hehee... Yes, Satu dunia makan waffle sebab waffle ada banyak jenis waffle, terutamanya negara Belgium.



3. SHIBUYA TOAST
Ini pun sedap, atas roti, dibubuh macam-macam! Aku terlalu berselera masa mencubanya okayh!
One of Japanese dessert, original dari daerah Shibuya.



Settle 7 menu wajib! Kita cuba makanan lain yang ada...sampai perut kenyangg..haha..


Prawn Salad

Lamb! Mesti pekena sikit kambing! Huhu..Nyuummmms!


Combine with kentang, and corn. Lapar lagi!

Devil Egg, Crispy Bacon, Chive, Smoked Paprika

Roasted Pumpkin Salad


Wok Fried Prawn, Seafood Sauce



Not a dessert, but sedap! Bawah tu, tuna tau.

OVERALL, 
PUAS HATI WITH THE PRICE! Selagi boleh makan, aku makan...lepas Maghrib, sambung lagi..makan slow-slow dengan penuh kesedapan...Nikmat!

So,

kalau korang berminat nak merasa segala menu untuk 'Makan Journey' kali nih, bersama-sama kesyangan anda, or nak melepaskan stress...

apa kata korang save info di bawah :-

Food Lover's Buffet Dinner

DATE : 2-27 February 2020 (Only Every Sunday-Thursday)
Time : 6.30 PM- 10.30 PM

PRICE

RM 88 nett per adult
RM 44 nett per child

For reservations, call +6 07 268 6868

OR

Email : JohorBahruFB@hilton.com





7 ulasan:

  1. perghhhhhhhhhhhhhhh hilang kata2 tengok gambaq. hahaha

    BalasPadam
  2. Hahaha tapi Sis ko makan lebih dari 7 menu Non.acanerr tu...adeii tak bolehlah turun 10kg ek hahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehhh..tapi lebihkan senamannnn gihtuuuu .. hahahaa

      Padam
  3. This is how my acquaintance Wesley Virgin's report launches with this SHOCKING and controversial video.

    You see, Wesley was in the military-and shortly after leaving-he revealed hidden, "mind control" tactics that the government and others used to obtain everything they want.

    As it turns out, these are the exact same tactics tons of famous people (especially those who "come out of nowhere") and the greatest business people used to become rich and famous.

    You've heard that you use less than 10% of your brain.

    That's because most of your BRAINPOWER is UNCONSCIOUS.

    Maybe that thought has even occurred INSIDE OF YOUR own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head around seven years back, while driving a non-registered, beat-up bucket of a car with a suspended license and in his bank account.

    "I'm absolutely frustrated with living check to check! When will I get my big break?"

    You took part in those types of conversations, isn't it right?

    Your very own success story is waiting to be written. You just have to take a leap of faith in YOURSELF.

    CLICK HERE To Find Out How To Become A MILLIONAIRE

    BalasPadam
  4. As reported by Stanford Medical, It's really the ONLY reason this country's women live 10 years more and weigh on average 42 pounds less than us.

    (Just so you know, it has NOTHING to do with genetics or some secret exercise and absolutely EVERYTHING about "how" they eat.)

    BTW, I said "HOW", and not "what"...

    Tap on this link to see if this quick quiz can help you release your true weight loss possibility

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Be careful and Pray the Best.