Vacuum Cleaner COIDO : Sayangkan Kereta, Vacum-Vacuumkan.




WET/DRY VACUUM CLEANER || Hi, syukur masih bernyawa. Great to be here !

Yes, For the first time, Nona beli dan simpan vacuum khas untuk kegunaan keretaku. Al-kisahnya, Nona saja nak check bawah bonet kereta. Tiba-tiba tengok tempat simpan spare tyre tuh, mak oii.banyaknya lipassss weh !

So apa lagi, buat pest control terus, spray dengan Shieldtox........dah berlari lari semua lipas, bak lipas kudung..muahahaha~



Then hantar cuci kereta. Since tuh, tanya member, pakai vaccum jenis apa yang murah lagi berkesan, dia suggest jenama ni, beli kat DIY ... Member aku pakai Bezza pon guna vacuum nih, aku ...apa lagi........terus try.



DC 12V WET/DRY VACUUM CLEANER 6142W keluaran COIDO. 



Kalau nak cari vacuum untuk kereta, haruslah cari yang betul-betul sesuai, senang nak simpan dalam kereta. Kann? Mudah diguna di mana-mana pon kereta berada, kan ?

So, Wet/ Dry Vacuum Cleaner jenama COIDO nih menepati kehendak pengguna.


1. DESIGN .

Saiznya kecil, boleh disimpan di dalam kereta.
Mudah diangkut kemana-mana.
Tali panjang sampai ke bonet belakang.



2. POWER

12V DC VOLTAN ELECTRIC.


3.PORTABLE 

Easy. Tak perlu cari plug untuk pasang wire dengan vacuum, cukup sekadar pasang dalam kereta.


4. SEDUTAN
VroomMMmm, kuat sedutannya...Bunyik pon boleh tahan tau. Tak rugi beli, sebab ianya berkesan. Sekali sedut, habuk pun hilang..


Ok, komponen yang didatangkan sekali ada pelbagai. Antaranya :-

  • Flexible air hose pipe
  • Shoulder strap
  • Upholstery Nozzles
  • Nozzle adapters
  • Crevice tool for hard-to-reach areas
  • On/off switch
  • Reusable dusting brush
  • Pressure gauge indicator


Kesimpulannya, memang sesuai untuk kereta, Nak-nak kereta anak dara macam Nona. Hantar gi kedai sekali sekala je, kalau bersihkan dalam setakat kibas-kibas alas kaki. Last-last, ada serangga menyorok...aishhh ~ After this, kalau makanan jatuh ke apa tumpah sikit, cecepat kena sedut dengan Caido Car Wet & Dry Vacuum Cleaner 6142W nih.

I have to be lebih rajin, sebab dah fobia dengan LIPAS. HA HA ~


Price at Shopee : RM 39.00
Price at DIY      : RM 45.00

Di sebabkan tak berani beli barangan elektrik secara online, maka aku walk in ke DIY Pasir Gudang...huhu.



Sekarangggg, Nona tak perlu nak peningkan kepala lagi... Masalah settle, guna je vacuum bila diperlukan..huhuhu, lega hati I tau. Boleh bubye pada lipas.














Soalan: Uolz guna vacuum apa ? Sama ke takk?

Post a Comment

11 Comments

  1. memang kena vakum. kalau tak, berlambak lah pasir segala macam sampah kat dalam kereta

    ReplyDelete
  2. Dah lama mencari vacum untuk kereta, akhirnya terjumpa reviewnya disini.

    ReplyDelete
  3. senang nak bersihkan kereta and lebih rajin nak membersihkan dalam kereta.

    ReplyDelete
  4. Cleaning capacity isn't just about force and pull, despite the fact that these traits are significant components of vacuum cleaner execution. With a little data and instruction, you will have the option to filter through the numbers and better comprehend what the determinations mean and which ones are critical to you. https://spotcarpetcleaners.com/reviews/best-grout-cleaning-brush/

    ReplyDelete
  5. To make matters most exceedingly awful, significantly more destinations are shown in the web crawler results on the off chance that I incorrectly spelled the word and search on "what is the best vacum cleaner" or "what is the best vacuum cleaner" , note the incorrect spelling of the word vacuum in the two cases, as is regularly finished with a word like vacuum. https://besteuitvaartverzekering.com/

    ReplyDelete
  6. Thanks for a very interesting blog. What else may I get that kind of info written in such a perfect approach? I’ve a undertaking that I am simply now operating on, and I have been at the look out for such info. vacuum storage bags

    ReplyDelete
  7. Presently metal parts in a vacuum cleaner are superior to plastic however will make the unit a lot heavier than you may like. bestestofzuiger.com/

    ReplyDelete
  8. The best way to keep your swimming pool clean is by attending to it on a regular basis. Put the cover on it to keep dirt and debris from blowing into it. Skim it daily and vacuum often. Scrub it as soon as it needs attention to keep dirt from becoming too difficult to remove. If you're going to be on vacation get someone to check on it while you're gone to make sure the pump is working properly. https://www.earthhershop.com/best-pool-vacuum-head

    ReplyDelete
  9. There are specific dissertation web sites over the web any time you access not surprisingly launched in the web blog. Carpet Cleaning Services London

    ReplyDelete
  10. You may likewise wish to contemplate or implore before your cleaning, light incense while you work, and use gems, for example, selenite or tourmaline to assist with purging your space. empresa limpieza zaragoza

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐