Adab di Mana? || Kisah Di Kenduri Kahwin

Tentang Kerusi ||  Semalam, hari Isnin 12/08/19, aku bersama family pergi jemputan kahwin di Taman Cahaya Masai. Terjadilah satu keadaan di mana, bapak aku pergi cuci tangan dan nak ambil makanan lain. Jadi , tugas aku, seharusnya menjaga kerusi, sebab time tu dah peak hour. Sambil makan, sambil jaga meja dan kerusi. Tiba-tiba, ada seorang lelaki terus tarik kerusi bapak aku yang kosong tu dan bawak ke meja sebelah.

Perghhhh, terkejut aku dibuatnyaa ~ Dahlah tak tanya, main hamek aje ye ! Aku terus tarik sambil jerit cakap, ''SORRY, SORRY, ADA ORANG PUNYA". Nasib baik tak jatuh dia, sebab baru nak hempukkan punggung. Kenapa jerit? Sebab time tu dah start DJ bersuara, dekat dah dengan jadual waktu bersanding.

Ye, aku tahu..aku boleh je bangun dan mencari kerusi di meja lain (Itupun kalau ada). Tapi sebab aku tengah sedap makan, kau kacau macam tu, tak tanya, tak tegur...suka hati hamek, hmm.. Memang meminta tau.

Lepastu adik aku cakap, ada salah sorang yang duduk kat meja sebelah tu, selalu pandang pandang aku dengan muka tak puas hati. Aku dah siap sedia kalau dia nak tuang air atas kepala aku ke apa..... Memang kena lah diaa~ Hahahaahahaa.. tak memasal VIRAL. TAPI mujur tiada apa berlaku.

Harap mereka berfikir kembali. 

Bukan aku tak hormat, tapi dia buat gitu....aku bukan penyabar mana orangnya.... hoho~

Maaf, kalau rasa aku kurang ajar, terikut perasaan mungkin.. Aku pun harap aku tak buat gitu, aku harap, kalau terhamek kerusi atau tempat orang lain, aku harap time tu aku cecepat mintak maaf... bukan buat derr aje!!

 
Opss, terjerit !



Sekian luahan seketul Nona yang kecewa.

12 ulasan:

  1. Tak salah tanya ada orang punya atau tak kerusi tu..

    BalasPadam
  2. tu tindakan luar kawal non.. bila org tak beradap dgn kita kan, jangan dimarah bila org x beradap balik ngan ko ye..

    BalasPadam
  3. Hahaha Sis ko sedang bayangkan ko menjerit Non..kalau Sis ko tengah makan, memamg tercekik laaa acar nanas hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Elokk jaaaa....belom smepat tercekik..hahahaha..tak cukup kuat lg rasanyaaa

      Padam
  4. ini yg paling tak suka. memang kita tau peak hour semua nak makan. tapi kena lah sabar :(

    BalasPadam
  5. selalu org kalau nak amik kerusi ke nak duduk ke tanya la dulu. aduhaiiii

    Jom visit https://theathra.blogspot.com/ after a long hiatus hehe

    BalasPadam
  6. Banyak banyak sabar Nona Manis! Muahhkettt!

    BalasPadam
  7. Kalau nur pun geram juga nona. Nur bukan masalah tak sabar, tapi masalah takleh orang cari pasal hahahahaha

    BalasPadam
  8. hahahhahahhaa.. aku pernah wehh kena macam gini.... kuang asam punya makcik tuhhhhh... dia ingatt gelang tebal diaa tu power sangat lahh...ade ke dia paksa anak dia duduk kerusi member aku... anak dia xnak..sebab anak dia tahu ade orang... pastu dia boleh nganjing2 pulakk...anak dia lagi ade otak dari mak dia ...haaa..

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Be careful and Pray the Best.