Kau Nak Kahwin dengan Lelaki Bisu Tak?

Menjawab Soalan Emak || Sekarang ni tengah meletop satu drama bertajuk 'Sweet Dreams' lakonan Mira Filzah dan Ben Amir sebagai teraju utama. . Sedang menonton drama ni, mak aku tanya soalan mencabar tau......Fuhhhh, ini salah satu soalan yang paling susah untuk aku jawab !!

''Kau nak tak berjodoh ...  kahwin dengan laki bisu, Nona??''

O.oo.... Tertanya-tanya semula kepada diri sendiri. Dan jawapan aku ialah... sebolehnya...TAK NAK... Mohon dijauhkan.. Bukan, bukan sebab cacat ke apa... Sebab, aku perlukan teman berbual...dan aku kena dengar suara orang yang aku sayang tuuu.. Boleh murung kalau tak dengar...sebab mesti rindu...

Em, Ye, faham.. kalau dengan orang bisu, gaduh pun senang je. . Tak sakit hati sebab tak dengar pekikan atau cacian...Tapi aku perlukan suara tu.....sebagai salah satu penguat...Ewahhhh~


KEEP SUPPORT.
Comel. I like !

========================================


Kalau ada yang terbaca pasal ni, dan berjodoh dengan orang bisu, marilah share bersama~ Saya nak tahu sangat kisah cinta korang !! Setakat yang aku pernah nampak dalam realiti, mesti perempuan yang bisu...berkahwin dengan lelaki yang cukup sifat. Belum pernah jumpa dengan pasangan yang mana suaminya seorang bisu. Jomlah kongsi bersama your love story...hehe~

==================================

So, soalan yang sama untuk para single di luar sana. Bagaimana dengan anda?


                                            ====================================












Notahati : Jodoh tetap sudah ditentukan.


6 ulasan:

  1. Ai pun tak boleh kalau tak berteman nak lawan bebel. Tapi tu lah... Kalau dah jodoh.

    BalasPadam
  2. witwit...soal jodoh tu Allah dan tentukan...Kalau dah dia memang jodoh kita why not...

    BalasPadam
  3. Betul. kalau dpt yg suka bercerita tu lagi lah seronok. tp kalau dah muka mcm ben amir takkan nak tolak kan hiksssss

    BalasPadam
  4. entah eks...mungkin kalau dapat pun jodoh dengan lelaki bisu, ada kelebihan lain pada dia yang boleh kita rindukan selain daripada suara...setiap sesuatu kejadian mesti ada hikmahNya yang Allah berikan...

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Be careful and Pray the Best.