Best! Aku Suka The Shore Ocenarium Melaka !

Seronok Melawat The Shore Ocenarium Melaka || Yup, Sini sesuai untuk bawak anak-anak bercuti bersama family dan anak kecil.  Kalau boleh, aku nak repeat lagi dan bawak orang lain ke sini nanti. Sebab apa? Sebab aku nak tunjuk keindahan hidupan laut yang mungkin pernah dan tidak pernah dijumpai. Lagi-lagi untuk aku yang memang tak selalu selam ke dasar lautan, atau tak pernah ke sana, tempat ni jadi pilihan aku kali ni.

Hidupan aneh-aneh pun ada tapi menarik sangat bagi aku! Sampai i question myself, 'EH, Wujud jugak hidupan dan ekosistem macamnih ehh??

Then ada checkpoint kita boleh rasa sendiri nak pegang ikan. (Mengikut jenis) , boleh bagi makan ikan, boleh tengok screen 3D, bagus untuk pembelajaran anak-anak. Aku nampak ada budak kecik cakap kat mak dia, ''FISH, FISH, BIG FISH, SMALL FISH!'' . Ha...budak-budak mesti teruja sampai sini lah..

Jom tengok betapa cantiknya ciptaan Allah. Subhanallah...



Inilah namana Lionfish! I like the shape. Unik!


To me, this is mix ketam dengan siput.. Lorh!

LOBSTER ! I'm hungry when i see you!

I found you, Nemo!

I thought this is donut..EHH, no lah... Banyak jenis sea shells kat sini... 
Cantik-cantik pulak tuh!

SHARK QUEST!
Shark Doo-doo berada di atas kepala kita nanti kat terowong nihla..hehe

Ruangan Interactive Touch Pool- Dibenarkan sentuh Ikan Yu Pasir dan
 beberapa jenis ikan yang lain. Best pegang! Huhu...

Ok, apa lagi ada?
Ha, tonton cinema 8 in 1- 3D !
Terkejut terkejut jap lagi .. 

Terdapat 18 checkpoint disediakan.. antaranya seperti di bawah :

1. Interactive Touch Pool
2. Jungle Quest
3. Ocean Journe
4. River Story
.5. Dangerous Marine Species
6. Living fossils
7. Like Real Vision
8. Fish Feeding Frenzy
9. Magical Vacuum Aquarium
10. Fun and Freakish

Tak boleh cerita banyak, nak rasai keseronokannya? Singgah lah The Shore Ocenarium, Melaka! 


Kenapa saya kena singgah
 The Shore Ocenarium Melaka???

1. First in the Malaysia “Magical Vacuum Aquarium/MVA Aquarium''
2. Effect dan lighting yang cantik
3. Banyak info untuk anak-anak pelajari
4. Suasana selesa dan bersih.
5. Teknologi canggih seperti terowong shark....
6. Harga masih berbaloi.
7. Melihat keindahan hidupan di dunia, sama ada di laut mahupun di darat.




Ha, korang boleh pergi bila-bila sahaja, sebab ianya bukak setiap hari .

Nah, get rujuk all the details below : 


2F-01, The Shore Shopping Gallery,193, Pinggiran @ Sungai Melaka,Jalan Persisiran Bunga Raya, 75100 Melaka, Malaysia
Tel: +606-2829966
Fax:+606-2831003
Email: Info: oceanariummelaka@gmail.com
Time : Setiap hari dibukak dari jam 10.30 pagi sehingga 9 malam.


















10 ulasan:

  1. memang best.. kak dilah dah pernah pergi dulu.. tapi macam banyak juga yg baru ni.. kena pegi jugak la nanti

    BalasPadam
  2. Best nya nona. Fiza nak plan next jalan2 sini pulak la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best..sipa pergi..akan tertanya dalam diri..ehhh.wujud jugak mende alah Ni ea...hahaa

      Padam
  3. tak pernah lagi masuk shore ocenarium ni..nanti plan nak pegilah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pergi kak..untuk anak anak memang bagus Dan enjoy gituh... Nak memyelam tah bila..terpegun tgk kuasaNya

      Padam
  4. im glad i stop by here. im going to melaka and been trying to find something good to do or somewhere nice to go. maybe i can add this one in my list

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yuhuuuu.. thank you..yes..I'm sharing what I know and experienced ...ha ah, this place can add in your list...

      Padam
  5. yezzzaaaa.. i liokeee this placeeeee.. lagi2 yang vr tuhhh...menjerit jeritt akuu. hahhhahaha

    BalasPadam
  6. jangan kata budak2, mak die pon teruja tengok ikan.haha

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Take Care!