Aku Berselera! Seafood and Barbecue Weekends Buffet di Cafe BLD, Renaissance Johor Hotel!

NYUM! Seafood and Barbecue Weekends Buffet di Cafe BLD, Hotel Renaissance Johor ||  Mengidam! Ye, bila datang mood nak makan seafood, tak perlu pening kepala, dekat sini pun banyak! Makan lah sampai puas! Dari jam 6 petang, sambung lepas Maghrib, makan lagi..Hehe... 

Untuk penggemar Salmon macam aku, menu di Salmon Samba yang aku telan dulu! Sedap sangat ikan Salmon yang dimasak kat sini, tak hanyir  langsung! Ada tempat aku pergi, mahal harganya, tapi hanyir bau. Sabo jela..Yang nih, sekali ngap, second round aku ngap lagi ! Suka hati kita nak Salmon plain biasa je,  salmon cajun, atau salmon butter. Choose your flavour salmon, and give them to grill!

Dah siap dimasak! Sangat, sangat menyelerakan tau!

Salmon Cajun

This is smoked salmon! First time makan! 
Sedap, kalau rasa takleh telan, campur sikit dengan bisque prawn. Sedap jugak~
atau makan dengan black pepper sauce. Hehe..

Lepas makan Salmon, aku cuba ketam pulak!

Alaska Crab Thermedo 
Fuh, yang nih menepati citarasa aku. Dibakar dengan cheese. Aku suka, senang tak perlu nak ketuk-ketuk macam makan ketam biasa tu..Haha~ Malas kan~

Dah telan semua di atas, nampak pulak Pasta. Kena makan jugak!

Seafood Aglio Olio Pasta

Seafood Marinara Pasta

Seafood Chowder

Ok, tinjau tinjau port kat luar cafe, nak seafood lebih lagi! Hamek ko, udang fresh, kupang fresh dimasak blackpepper! Mantap! Ketam fresh pun ada lahhh! Ikan bakar pun ada! Aku rembat ikan keli bakar! Menyelerakanlah... Dari tak selera, boleh jadi berselera tau !



Hellloooooo MR CRAB !!! 

Okay, seorang Nona, makan tanpa sayur, tak lengkap pulak. Kenalah pekena sayur jugak. Kan.

Garden Veggie. Sesuai untuk Vegetarian tuh..

Gobi Mutter

 Puas makan seafood, rasa nak nasi pulak..tekak Melayu katanya.. Haaa...nah, makan nasi siap ada seafood jugak woi!

JAMBALAYA RICE - Special on that day!

Ok, kalau korang nak lagi seafood, boleh try Grilled Masala. Mintaklah apa pun untuk mereka masak and grill.  Ada daging kambing, udang, salmon, ayam, butter fish. Huuu, kenyang gila ah! Hehee~






=========================================


Wow. terliur dahhhh! Macam mana nak order nih ek? Nak tanya banyak pada siapa ek? Nak booking by online macam mana ek?


''SEAFOOD AND BARBECUE WEEKENDS BUFFET @ CAFE BLD, RENAISSANCE JOHOR HOTEL  ''

Hari  : HANYA Setiap Jumaat dan Sabtu sepanjang Januari- Februari 2020
Masa : 6.30 PM- 10.00 PM
RM128 untuk nett dewasa.
RM 64 untuk nett kanak-kanak (Umur 5-12 tahun)

Online Booking : https://www.tableapp.com/partner/cafe-bld-renaissance-johor-bahru-hotel

Contact   : +6073813322 or Email :  partheeban.sundaramurthy@renaissancehotels.com
Whatsapp :  +60177713327


                                  =========================================


Dah siap ber seafood, apa kata try ayam lah. Tandoori Chicken and Butter Chicken!

Ayam Tandoori

Chicken Roulade with Black Pepper Sauce

Butter Chicken

Dahhhh kenyanggg....sapa nak sate?
Pun ada tau!


Nak lain lain berlemak?
Cream Cajun


Ok, bila perut dah sangat full, kita settle down dengan desserts pulak lah!


My favourite dessert ever !
Durian Roll!! Nyummmm syangat! I love, love, loveeee this!


Cendol maybe?? Sekali pandang...Hahaha~
No lah! Ini namanya Cappucino Cheese Cake !

Sweet like me.. 



Overall, aku suka dan puas hati with all the menu!!!! Nanti bolehlah datang lagi! Lama jugak set buffet ni ada kat sini.. Sampai Februari boleh lagi! Wohooo....Anyone yang nak tempah tempat bonding time with family, makan-makan bersama yang tersayang, apa kata korang try pergi sini jugak! Harga? Refer balik note di tengah-tengah entri nih.

Berbaloi-baloi...sebab makanannya sedap, tempat bersih, selesa dan layanan pun first class okayh! Air masak atas meja habis, cepat je dorang serve, topup sebelum diminta.. Hihi~ Pilihan aku? Ikan salmon, ketam, dan ikan bakar!









Notahati : Tak salah nak makan banyak mana, nanti exercise semula. Jaga body, jaga kesihatan..Gihtuuu~













10 ulasan:

  1. Balasan
    1. Memang Sedappp Sedappp sangat semuanyaaaaaaa 🤗

      Padam
  2. meleleh tengok salmon taw. Akk memang suka salmon.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sepp sikitt! Sedap..tapi sy Tak pernah la masak sendiri..hahaa

      Padam
  3. Perghhhhh makanan tu semua seperti sedang menggamit2 kami 😂

    BalasPadam
  4. Aku pun berselera tgok gambar kau ni non hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau gihtu.kema try laa..lama Ni offer set macamni...lepas bulan Feb...dah takdaaaa..kempunannn Kang..hehee

      Padam
  5. eh eh ri tu macam lupa nak makan duriang goreng..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alorhhh.dah banyak sangat makan..kann..hahaa..Nona memang suka sangat durian goreng kalau ke sini..hehehe

      Padam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Be careful and Pray the Best.