Nyum3! Cawangan Baru Restoran Lemon Tree

Makan-Makan di Restoran Lemon Tree || Minggu lepas, Nona and geng blogger singgah ke Lemon Tree yang berada di Taman Kota Putri. Kalau dari rumah aku, dalam 15-20 minit sampai.


 Balik kerja memang dah lapar sangat....masuk je restoran ni, sejukk macam kat oversea woo~ Memang sedap sedap tengok menu nya. Jom tengok apa kami makan........and what is suggested untuk dimakan kalau ke Restoran Lemon Tree nihh~



Yang Chow Fried Rice - Dengan kuali sekali diberi..hehe... Sedap dan sihat sebab ada banyak timun jepun dicampur . Ko nak makan dalam kuali terusss pon bolehh..hahaha~ Tak berminyak sangat, kalau bawak family or member yang tak suka minyak sangat, boleh try menu nasi goreng ni ok.




Mee Mamak - Ok, rasa macam Mee Mamak la.... ini bagi aku, rasa yang normal. Selagi ada campur telur, aku tetap berselera, i suka egg okay !



Grilled Salmon Fish  - Confirm lembut isinya~ Tak cukupp satu ..kuah tu sedapp.



Seafood Cheese Baked Rice - Nyummyy ! Puas hati, pelbagai seafood dalam tu.... Tak masin sangat walaupun disalut cheese. Kenyangggg, bebudak mesti suka makan ni jugakk..heheee~



Hichory Ham and Egg Grilled Chicken Chop - Lembut dan berkhasiat sebab, siap ada sayur disediakan dalam mangkuk tu. Haaa...jangan ingat itu perhiasan semata tau..ituu boleh makan punyaaa..kekeke~



Gong Bao Chicken - Yes, makan menu macam ni pun cepat kenyang laaa~ Nasi plus ayam  plus telur....confirm kenyang segeralahhh...Nasi nya pun banyak jugak.

Yeahhh..makan dalam kualiiii...



Island Seafood Pizza - Sedap, crunchy betul crust bawah tu... Suggested sangat.. Walau bukan peminat timun, tapi aku telan je...sedap jugakkkk ehhh ! !


Spicy Tuna Pizza - Yup, pedas tapi aku suka....



Hichory BBQ Ham & Cheese Grilled Perch Fish - Ikan ! My favourite ! Isi yang lembut dan senang dimakan. Tadi ayam, kann ~





Hawaian Chicken Burger - Masa makan burger ni, aku tak reti nak campo sayur dengan burger..huhu... So makanlah asing-asing...gitu...


 Black Pepper Beef Burger.

Oh yaaa, air dan dessert tak dlupakannn!


Double Choc Cake ! My favourite..... Tak habis aku ngunyah ni tau..hehe~


Tiramisu Cake

Air pelbagai jenis ! Small glass or you want a big glasss??

All for us ! Hehee~


Yang menariknya, aku order sky juice, lepastu aku tengok , ada potongan lemon dalam tu tau.... 

Usually, semua tahu bahawa Lemon bagus untuk sistem penghadaman.. And then member aku order coffee, air gula tu diletakkan ke dalam jug kaca comel size nya.... They did not put terus coffee berserta gula siap dalam tu ok.. Depends on customer....nak pahit or manis macam mana...


So, apa yang mostly aku suka ?

1.  Hichory Ham and Egg Grilled Chicken Chop

2. Seafood Cheese Baked Rice
  
3. Hawaian Chicken Burge

 4. Double Choc Cake

I LOVE THEM ALL.........................
Nyummylicious, promise to come again..hoho~

~Sila scroll untuk tengok semula gambo dan terliur semula..  Hikks~ 

-------------------

Thanks and all the best for Lemon Tree Restaurant ! Semoga success and enjoy !!!

------------------------------------

NO PORK, NO LARD, and NO ALCOHOL !


EHHHH, SHARE LOCATION PLEASEEE.... ramai PM dahh~

RESTORAN LEMON TREE

Alamat : 39 & 41, Jalan Kota 2, 
Taman Cahaya Kota Puteri,
Masai, Johor

Open Time : EVERYDAY (1130 AM- 1030 PM)

Instagram Link : https://www.instagram.com/lemontree2u/













7 ulasan:

  1. Semua nampak sedap, nak pergi try juga nanti..
    Sis berkenan mee mamak tu haaaa

    BalasPadam
  2. Menu-menu yang sungguh menyelerakan

    BalasPadam
  3. kena tunggu depa bukak kt Penang.. jauh tu walaupun tergoda tengok makanan2 sedap =D

    BalasPadam
  4. terliur sis tengok taw. cheese tu yang tak tahan.

    BalasPadam
  5. kat sini pun aku nak komen, aku suka island seafood pizza tu..hahaha

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Be careful and Pray the Best.