Meriah Sambutan Aidilfitri Dengan Pertandingan Anyam Ketupat dan WeFie Raya

SAMBUTAN AIDILFITRI YANG MERIAH || Syukur. Masih bernyawa. Masih boleh bekerja. Memandangkan kita dah di hujung Syawal, maka aku sukacita nak share sambutan Aidiliftri di  company tempat aku bekerja.

Memang setiap tahun akan diadakan jamuan raya kat company aku ni. Tapi buat julung-julung kalinya pada tahun 2019 ini, pihak penganjur telah membuat pembaharuan dengan mengadakan aktiviti seperti list di bawahh !! Terbaik lah pihak SRC semua! Hihi~

Aktiviti yang dijalankan  :-
1. Pertandingan Anyam Ketupat (25/06/19)
2. Pertandingan WEFIE Raya     (26/06/19)
3. Jamuan Raya                           (26/06/19)

Pertandingan anyam ketupat bukan berdasarkan siapa cepat siap, tapi yang paling kreatif. Idea ada tapi aku tak reti buat ketupat wehh~ Syok betul tengok dorang, Haha~

Kalau dengan akak-akak, mak-mak nii.... Tak habisss kepohnyaa.... Seronokkk okayh, even aku tak datang tengok, hanya sempat tengok gambar je...tu pun dah nampak meriah ui!

Nahhh, inilah pemenang nyaaa..........Fuh, hadiah duit ~ Kenyang makan sorang je..

Ketupat Jom Bina Masjid!
By Kak Munai

Ketupat Candi Borobudur
By Kak Siti Hajar Feedmill/Sales Marketing


Ketupat Ikan Belaanku
By Kak Marhana Lab

Kreatif, comel..cantik semuanya lahhh~
Kesokan hari pulak, berlangsunglah jamuan raya yang dinanti semua orang ~

Persediaan rapi dilakukan pada tahun 2019 :)
First time nih, lain daripada lain kooo!

Semua menu sedap belaka! Berbeza dengan menu sebelum sebelum ni :)

Ketupat + Set lauknya + Kambing Golek + Buah Tembikai + Cendol. Ops.. Sate, Kuih muih dan cream puff pun ada tapi tak snap. Tak sabar nau nak ngap! Haha..
Beratur panjang nak dapatkan kambing...


Dah kenyang... Barulah boleh selfie..kan.

Macam macam gaya arr... Wefie bentuk bintang la...tunjuk lubang idungla..kek lapis laaa.hihi... Meriahhh amat weh!


Sama Team #teamsingle.. Nice. Haha..

Untuk pertandingan WeFie....pemenangnya seperti di bawah.... Gambar semua cantik cantik..Meriah warna...Group aku dapat tempat kedua je ~

TEMPAT PERTAMA


TEMPAT KEDUA


TEMPAT KETIGA


Secara keseluruhannya.. Memang puas hati sambutan raya tahun 2019 ni :) Nampak perbezaan dari segi susun atur..aktiviti dan menu. Semoga berterusan aktiviti macamni...then bila nak tinggalkan company pun rasa sayang pulak kalau throwback. Hoho.. i love you all! I love MFM and MFMB

Bersama boss boss... Kamilah heroin dalam company.. Hikks2..

Salam Aidilfitri 2019! Selamat Melabuhkan Tirai Syawal! Doa doa berjumpa lagi di masa hadapan okay!  Amin.. Amin :)







7 ulasan:

  1. Meriahnyaa raya ko Non, sampai tak sampai ke rumah Sis ya hahahaha

    BalasPadam
  2. meriahnya...kreatif anyam ketupat tu..

    BalasPadam
  3. Meriah.... Anyam ketupat bentuk ikan tu kreatif

    BalasPadam
  4. pandai..creative, kita pndai mkn je

    BalasPadam
  5. assalamualaikum nona...meriahnya ...mcm bentuk ketupat die org anyam kan..

    BalasPadam
  6. Zie sampai sekrg ni tak reti nak anyam ketupat taw. huhu

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Be careful and Pray the Best.