Melawat Hantu dalam Monster House di AEON Mall, Tebrau City, Johor



Melawat Monster House di AEON Mall, Tebrau City, Johor  ||Ada yang tertanya-tanya.. Semalam, 27/10/19 aku kemana.. Up status dengan anggota badan.. Hihi.. cerita dia adik aku si Akilah tu ajak pergi rumah hantu kat Aeon Mall. Aku macam...What..... Ada ke dalam tuu??  Ok, tak lalu pulak berita ni kat Facebook aku..Haha. Ini semua sempena Halloween kan...





Last aku masuk rumah hantu, time bila ek? Tiba-tiba berdebar..~ So, pergilah kami ke sana. Hall depan tu dipenuhi dengan barang-barang seram dan ada booth jualan barang Halloween. Kitaorang tak terus bayar dan masuk. Selfie-selfie... bergambar dulu..Tengok reaksi orang yang dah msuk dan kekuar semula dengan selamat. Hihi..






Siap letak CCTV tau

Ada seorang Chinese girl nih masuk seorang diri. Fuhhh..dah keluar tu, aku tanya feedback nya...dia cakap ok la..best..Wow...Yeke??? Then kami pun bayar..tapi pastu ada dua orang budak nak join sekali...Mak nya mintak tolong bawak. Huhu~

Overall? To me.... kalau masuk seorang diri, mungkin rasa seramnya..tapi masuk beramai-ramai.. rasa sekejap je..kurang seramnya..tak berapa terkejut pun... Kalau zaman dulu aku pergi rumah hantu, mesti ada hantu palsu dalam tu...manusia lah yang menyamar.. Hihi..Tak pun.... patung tu digerak-gerak...dicampak atas kepala ke...kaki ker....Sampai rasa nak cubit cubit je hantu tu...aigoo!


But now...... Takde semua tu, cuma bilik tu macam maze. Kena bukak sesatu pintu, untuk masuk bilik seterusnya dan teruskan perjalanan. Kalau salah pilih pintu, ada lah hantu menanti dalam tu...Seram jugak kalau tertenung mata patung tuuu...Bunyik dan effect seram tetap ada...

Nak rasa? Pergilah masuk sorang sorang. Baru rasa berbaloi bayar...Ngeh3~

Sila rujuk info di bawah.. Lama lagi mereka bertapak di sana. Dari 14/10/19-13/01/2020


Oh ya! Kita juga boleh ikut serta dalam contest dorang tau..


6 comments:

  1. kalau ena memang tidaklah masuk hahahaa.penakut

    ReplyDelete
  2. balik rumah tak ngigau ke nona..hihi

    ReplyDelete
  3. menarik betul tarikan terbaru AEON.confirm ramai datang ni nak masuk rumah hantu

    ReplyDelete
  4. adui..seriau ni nak masuk..kang termasuk dalam mimpi hakak pulak..

    ReplyDelete
  5. haha lama tak pergi rumah hantu.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐