Makan Seberapa Banyak Yang Kau Boleh di Qing Palace, Pulai Spring Resort, Johor

EAT ALL YOU CAN @ QING PALACE || Sedap, memuaskan, selesa!! Ha...itu pendapat aku setelah selesai menjamu selera menu yang menjadi signature dish dalam 'Eat All You Can' kat Qing Palace ni.. Tempatnya selesa, sebab beraircond dan bila tengok kita habis makan, mereka mesti tanya in case nak buat tambahan order. Suka aku! Hehee~ Sebab ada 80 menu yang kita boleh cuba dekat sini dengan harga yang sangat berbaloi-baloi oi ! Makan sambil santai-santai, dan beramah mesra...Gitu. Jom tengok....menu apa yang kami makan. Ops, kali ni berjaya tak sentuh nasi untuk dinner. Jangan risau, semua di sini..Halal okay.



Szechuan Hot & Sour Soup


Oatmeal Prawn

Wasabi Prawn

Ostrich Meat with Spring Onion

Chilli Clam

Cuttlefish with Chef's Special Sauce

Balck Pepper Duck Meat

Peking Duck, actually, for the first time, i call it Popia Itik! Wow,  Melayu ko, Nona!

Seabass Steamed in Asam Sauce

French Beans with Olive



Kita makan guna chopstick... Reti lah jugak...hahaha

Nah, ini dessert. Terdapat dessert lain seperti Manggo Pudding, Honey Dew with Sago, Chilled pineapple with Sea Coconut, Chilled 'Guling' Herbal Jelly. Ehemm, Datang je ehrbal jell tu, memang pahit bebenar, hahaa..bagus untuk kesihatan tu..tapi datangnya bersama air gula..boleh la nak gaul bersama.. Hehee


Muaji

Ala-ala istana gitu.... Chinese style! 


Aku suka sangat Peking Duck and duck meat...Daging itik rasanya memang manis...Masak la camne pun, even dengan black pepper, rasanya tetap manis! Fuhhh..suka, sangat, sangat!
Ehhh. Menyempat.. Kami celebrate birthday sis Lin yang ke 43 tahun... May Al your wishes come true ye sis! AMIN

Jadik, kepada yang berminat, apa kata korang terjah jugak...kempunan aku akhirnya telah dilunaskan..hehe ~

Sila refer di bawah untuk sama-sama menikmati keenakan menjamu selera di Qing Palace, Pulai Spring, Johor. Offer masih berlangsung sehingga 19 DECEMBER 2019 tau! Apa tunggu lagii?!


3 comments:

  1. sedap2 makanannya kan non! paling suka ostrich meat tu, peking duck dan sotong tu ha...sampai dua kali kan kita order..ahahah

    ReplyDelete
  2. hmmmmmmm...........tak banyak nak komplain..sebabbb makanan dekat sini sangat memuaskan ..hahahha...

    ReplyDelete
  3. Apesal semua sedap sedap ni. Memang tak makan nasi pun takpe kalau meriah hidangan macam ni.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐