Ini Kisah Baju Raya 2020

Baju Raya 2020 || Alhamdulillah, Syukur kerana tahun ni masih berkesempatan sihat menyambut Syawal walaupun tak semeriah seperti selalu.. Memakai baju baru adalah salah satu sunat Aidilfitri. Tak kira baju jenis apa pun, blaus ker, T-shirt ke, baju kurung ke...janji baru. So ni lah pilihan aku.. Siap beli sebelum puasa Dan sebelum PKP lagii.. Awal sungguh survey kan. HAHA.. Aku bagitau member aku, tahun ni warna baju aku separuh merah, separuh biruu. Ada pening mikir camana.. KAH!

Chakkk! Atasnya corak berwarna biru, pada sebahagian lagi berwarna merah.

Tapi ada kisah di sebalik baju ni tau.. Nasib baik masa tu masih awal Fasa PKP. Huhu...Nak tahu apa? Scroll sampai habis tau.

Posing acah acah nak tersungkurrrr~ 
Adik aku cakap, aku kalau bergambo, selalunya tak behave! HAHAHAH

Nak buat camana, selesa sangat baju ni, kainnya sedap, coraknya menarik hatiku. Terasa diri ini cantik dan berseri di pagi raya yang mulia.... Hoho...

Posing lagi, tak nak kalah!

Well, aku memang sejenis yang suka ushar time ada sale..contoh sekarang lepas Raya, aku ushar dah sesiap untuk next year pulak. Hahahaa.. berkenan baju orang camtu, nak jugak try tapi target next year. Ahgitu.. Selalunya, cari yang tak perlu beria nak kena iron, corak batik ni membuka hatiku untuk 2020 ni ha.

Actually, memula masa sampai, terkejut aku, apehal warnanya merah hitam! Tak macam yang aku nak pun. Terusss  DM seller. Nasib baik reply segera. Hehe.. Harga postage boleh claim balik. Tu yang bagus dengan seller ni. Tabik aku dengan cara dorang. Memang ramah Dan boleh dipercayai.

 
Mak aku cakap lawa, tapi aku nak warna yang aku dah order tu jugak.
Aku just bukak untuk tengok saiz, Wow..memang ngam..jadi aku mintak jugak kaler yang aku nak pada asalnya...

Bagus, senang berurusan dan menyenangkan hati kita ah! I like!


I love you all.

M U A H    C I K E D

A G A I N !

Salam Aidilifitri 2020 buat semua yang mengenali diri ini.

Maaf andai terasa dengan mulut celuparku, dan perwatakan kasarku.




==============================

Kalau korang nak tengok koleksi dan sale lain dorang, korang bolehla sesama terjah pakaian kat IG dorang, Raya haji nak dekat, rentas negeri pun boleh dah... Huhu!


Sekian kisah baju raya. Uhuk, hanya raya pertama je pakai baju raya........



13 comments:

  1. Cantikk Non, tak kisah lee baju separuh-separuh warna, janji tudung ko tu kena dah, jangan ko pakai tudung oren sudah hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahahahahaa... Okayhhh sisturrr...tqqqqq.... Oren idok ler...Belom berani pakai kaler orengg

      Delete
  2. Cantikk. Meriah sesuai dgn nona yg ceria org nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahahaa..trimasss...haaa..meriahh nokkk...

      Delete
  3. kawaiiii!! selamat hari raya sis comell!! hihi. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whoaaaa... Kawaiiii... Thanks... Selamat Hari Raya jugak si comel..huhu

      Delete
  4. ketara nampak 'tak behave' tu. hihi..adik faham dah kakak dia camne takpe. hihi..btw cantik baju bercorak batik tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, memang tahun ni nak berrbatikk gituh...huhu

      Delete
  5. lawa seh baju tu...kena pulak dengan ko...elok terletak...aku suka gambar last...gambar paling behave..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank youuuuuu... Hahahahaa..yela..last picture je behave sikit, x reti behave2 kalau berrgamboooo niii

      Delete
  6. Comel comel posingnya....saya kalau ambik gambar tegak je berdiri

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐