Kek Istimewa Untuk Adik sempena Menginjak ke Usia 'Sweet 20' !

Special cake for Sweet 20th Birthday My Sister|| Alhamdulillah. Adik aku dah semakin berusiaaa! Bahahaa.. Kakak pun sama laaaa...Kan...Errr... 

So sempena meraikan hari lahir adik aku yang ke-20 tahun, aku decide untuk order kek bertemakan make up seperti di bawah. Al-maklumlah, adik aku memang amek course make-up kat sekolah dan kolejnya. Sejak-sejak PKP, lagi rajin aku mintak dia makeup kan kat rumah. HAHA. 

Perfect kejadiannyaa! I loveee it!

Oh ya! Birthday adik aku sama dengan Anniversary emak Dan abah kami! 

At first, blur jugak nak buat kek jenis macam mana. Ingat nak buat lagi separuh design lain. 
Hahaa... Tapi bila fikir harga kek fondant ni boleh tahan, Aku request half je..and tambah satu kek kecil lagi... Kek coklat biasa... Cukupkan dua kek.. NGAM... 

Member teruja bila aku bagitau, lipstick tu Dan lelain barang make up tu boleh dimakan.. kuasa fondant cake... Hehe...  

Size/: 9 INCH

Perisa apa di dalam? Hehe..Aku reQuest chocolate indulgence lahhhh... Kami dalam rumah memang makan coklat. Kalau mak aku, cheese cheese ni memang tak diminati  woii.


Sedap! Lembutnya tu...memang aku suggest sangat orang beli kat sini... Manisnya pun secukup rasa, family aku suka... Cuma mak aku tak minat cream banyak kat side tepi tu.. Hahaha...Dah design gitu, memang creamnya gitu...Licin habis wehh! Lima perut yang menelan, cepat aje ngapnya. Kah!

Untuk orang Pasir Gudang dan berdekatan, korang boleh terjah IG mereka.. DESSERT QUEEEN

Puas hati,sebab design kek tu menjadik sama seperti yang aku nak. Fuh, MEMANG  rasa nak beli lagi lahh..Heheee.. Kalau korang walk in, ada jugak kek ready made, kek dalam bekas kecil-kecil tu, roti dan lain-lain. ..

Happy Birthday again, my sister! 

Inilah adik bongsuku merangkap aka personal makeup Nona kadang kadang..Buat masa ni, dia je aku mintak make up kan muka aku untuk photoshoot sesuka.. Kah! Sejak PKP lah niiii. Hahahahahahaa....

Moga adikku Akilah sihat selalu, murah rezeki, cute sentiasa... berjaya Dan bahagia dalam kehidupan.

Tak lupa, Happy Anniversary Emakku bersama Abahku. Moga dikurniakan kebahagiaan dan rahmat dalam usia perkahwinan mereka berdua.




AMIN


19 ulasan:

  1. Perghhh lawaa keknyaa Nonn...
    Ooo adik mu yang makeup kann ek..lawaa..
    Happy birthday buat adikmu dan juga happy anniversari buat ayah dan ibu ko Non...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeahhhhh... Lawoooo kannn..walaupun half...hahahaa.. tq TQ... Ye..Adik I je yg makeup buat Masa nii

      Padam
  2. happy birthday buat adik. kek tu lawa gilaa!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks... Kan...syg jugak nak makan memula tuu

      Padam
  3. Kerlasss kau kek nya.. Happy birthday adik nona! Happy anniversary parents nona!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahahaaha..kerrrrlasssss gituhh...sekali sekalaaaa......sempena sweet 20 ajo.. thankssssssss

      Padam
  4. Selamat hari lahir buat adik,Don't hari ulangtahun perkahwinan

    BalasPadam
  5. Pergh..cantik..dessert queen memgbsedap kuih2 dia pon walaupon harga sedikit mahei..hai sis, sy org phg, tpi kerja di pasir gudang (menjawab pertanyaan sis di komen entry saya)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye.sedap..nak sama mcm secret recipe...actually make design tu sbnrnya...hahahahaa

      Padam
    2. Alrite..thanks reply...orang pahang rupanyaaaa

      Padam
  6. Happy Birthday adik Nona. Betul betul special kek dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank youuu!!!! Ha ah, special...first timeee gihtuuu

      Padam
  7. happy birthday adik nona yang suka bertiktok..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you kakk... Yeahhh.bertiktok kannnnn... Terjebak sekali hakaknyaaaa...winkkkkkk

      Padam
  8. cantik nye kek..adik nona pn cntik.. happy birtday!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih... Terima kasihh... You tooo.cantik jugakk..hehe.. Thanks, doakan ye...

      Padam
  9. Lawanya kek itu...mesti sedap

    BalasPadam
  10. lawa kek nyaa. amboi sempat mekappp. hahah lawa la dia mekap.

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Take Care!