Syoknya Breakfast Lontong Sedap kat Kopitiam Nona!

Syoknya Breakfast Lontong Sedap kat Kopitiam Nona!

Syoknya Breakfast Lontong Sedap kat Kopitiam Nona! || Eh!! Jejak jugak akhirnya! Dah lama berniat nak pergi lepas nampak beberapa rakan blogger review. Maka dengan gigihnya pepagi bawak diri bersarapan kat sini demi merasai kesedapan yang diperkatakan.

Sebenarnya kan, teringin nak bergambar dengan signboard tu jugak 🀭 Dalam 20 minit perjalanan dari rumah ke kopitiam. 

Kecik je tempatnya tapi penuh dengan manusia dari dalam sampai ke luar. Mujur dapat tempat jugak sebab nampak ada sorang akak tu makan sorang sorang then dia pun dah nak habis makan, kita duduk la menumpang situ. Haa... Agaknya..apa aku order? Mari scroll slow slow tengok sarapan plus lunch aku untuk sorang makanπŸ˜‚ Jangan terkejut! 

Kopitiam Nona

Selfie dulu! Bukti hadir ✅

Sarapan Pagi Sedap Johor

Kopitiam

Menu menu yang menarik, bertepatan citarasa semua rakyat Malaysia! Hihi... 

Roti Titab

Roti Titab. Atas roti ada kaya ngan telur separuh masak. Not bad πŸ‘ Rasanya ni first time makan roti titab kat kedai. 

Lontong basah

Lontong opah namanya, mintak dicampur dengan paru. Sedapnya weh!! Gila sedap! Paru tu tak liat, kuah tak ceroi, pekat dan ngam rasanya! Nasi lontong pun tak lembik. I love it! 

Habis aku makan tau walaupun dah telan roti titab tu.. Memula ingat nak rasa rasa je.. Then bawak balik.. Tapi bila dah duduk tu, mood nak makan terus kat situ sampai licin! Entah saka apa datang ni! Kahhh! Tapi makan sambil online, update itu ini ler.. Take time ber 'ME TIME' gitu. 

Kopitiam Nona

Syukurlah.. sedap nikmat yang diberi. 

Tak rasa nak minum kopi, so takda kopinya. Lol! Hahahaha.. Minum air suam je sebab dah makan memacam. Tak sanggup nak mengopi lagi. Harga bagi aku, standard kopitiam la. Not too murah but okay price nya. Then aku bungkuskan nasi lemak untuk adik. Besoknya baru dia cakap sedap, lain daripada biasa aku beli tu.. Haha.. Harga pun sesuai kesedapan. Haruslah! Hehehe

Kopitiam Nona

Suggested okay untuk korang bersarapan kat sini. One of kedai sarapan sedap dalam Johor Bahru ni tau. Yay, kenyang perut, baru sambung kerja lain 🀭 

Alamat Kopitiam Nona:
30, Jalan Nibong 17, Taman Daya, 81100 Johor Bahru, Johor

Boleh refer FB dorang untuk info lain ya 


Post a Comment

10 Comments

  1. Sama nama kedai dengan orang yang makan.

    ReplyDelete
  2. Wahhh, ko bukak kopitiam pun xpernah makan situ. Haha Macam sedap la pulak tgk malam2 ni

    ReplyDelete
  3. Ewah! Elok pula namanya ye Kopitiam Nona. Hihihi! Nampak sedap roti titab dan lontong tu. Lontong Johor mestilah sedap kan. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..elok namanya..hihi.. Memang sedap woo kedua Dua menu yang saya makan tu.. Lontong Johor nombor satuuu..haha

      Delete
  4. Layan kopitiam jenama sendiri ye Non...hehehe...

    ReplyDelete
  5. ingatkan awak yang bukak kedai :p sedap tu menu menu dia, aduhh lapar!

    ReplyDelete
  6. amboiiii menatang2 nama sama...dpt diskaun tak? hahaha

    sedapnyaaaa roti titab... kalau sy tu x cukup sekeping hehehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .