Diet bersama KITSUI Meal Replacement Plus – Choco Cookie & Creamu

Diet bersama KITSUI Meal Replacement Plus – Choco Cookie & Creamu

Diet bersama KITSUI Meal Replacement Plus – Choco Cookie & Cream || Usia semakin hari semakin meningkat. Berat pun meningkat? Oh no! Kesihatan pun penting untuk dijaga, kan. Masih tak terlambat kalau dah nekad. I need to be more careful in my meal every day. Oleh itu, pada tahun 2023 ni, Nona plan nak makan minum secara seimbang atau gantikan makanan berat yang tak sihat dengan menu lain yang lebih menyihatkan. 

Masalahnya ialah selera sentiasa ada ni, lepastu ada masanya, kesibukan melanda diri sampaikan tak sempat nak masak atau sediakan hidangan yang sihat dan berkhasiat! Kalau masuk shift jam tujuh pagi, lagi lah haru biru. Terlajak waktu, tak sempat nak masak masak atau rebus-rebus. Haha.. At the end, drive thru atau makan apa-apa sahaja asal kenyang walaupun tidak menyihatkan. Ada orang pulak, bila tak sempat makan breakfast, mereka skip terus meal pagi tu. Huhu..  Nona tak boleh skip makan pagi sebab nanti badan jadi kurang bertenaga dan tak fokus. 

TAPI sekarang Nona dah jumpa satu meal replacement aka pengganti hidangan yang sesuai dengan keadaan Nona sekarang iaitu KITSUI Meal Replacement Plus. Pernah dengar pasal kitsui? Haaa, ini one of trusted brand tau. Dah lama dorang bertapak, selalu Nampak produk KITSUI kat Watson dan sebagainya. Kalini Nona try Meal Replacement Plus yang berflavour Choco Cream Cookies & Cream pulak. So plan diet Nona boleh jadi lebih senang, sedap dan berkhasiat! Yes!

Apakah KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP) ? 

KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS ®️ (KMRP) adalah program diet yang sangat rendah kalori. Dapat mengurangkan pengambilan tenaga sehingga 800 kalori sehari bermakna badan anda akan menarik tenaga daripada simpanan lemaknya sendiri. Mudah disediakan, KMRP dirumus secara saintifik untuk memenuhi keperluan pemakanan orang ramai pada program diet kalori yang sangat rendah.

meal replacement plus

KMRP: telah terbukti sangat berkesan dalam pengurusan masalah obesiti.

KITSUI



KITSUI MEAL REPLACEMENT Plus (KMRP) - Bertindak sebagai penggantian makanan untuk sarapan, makan tengah hari, atau makan malam.


Kandungan Utama:

1. Oat Chips – Oat’s filling power comes from its high fiber content

2. Soy Protein- Soy is a nutrient dense source of protein.

3. Konjac – An extremely low carb and low calorie ingredient, ideal for those looking for a low-carb diet.

4. L - Carnitine

5. 18 Premix Vitamins and Minerals

6. Chia seed – Chia seed are filling and high in fiber, they keep you full longer, curb your appetite.


Choco Cookie & Cream


Complete set siap calendar gituh!

Apa kebaikan KMRP  ?

  • Pengurusan berat badan

  • Penggantian Makanan yang seimbang



Apakah Ciri-ciri kebaikan KMRP ? 

  • Berkualiti tinggi dan kaya dengan nutrisi


  • Rendah Kalori Hanya 124 kalori setiap sachet. 


  • Mengandungi Vitamin & Mineral Penting 

Produk KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP) mengandungi 18 vitamins dan minerals penting termasuklah vitamin A, B12, B1, B2, B6, D, D3, E, C, magnesium, zink, kalsium, Biotin untuk membantu menjaga kesihatan sepanjang melakukan proses penurunan berat badan anda.


  • Sumber Serat yang Baik. 

Ya, produk KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP) adalah sumber serat yang baik, yang boleh membantu memastikan anda merasa kenyang, sambil menyokong penurunan berat badan anda.


  • Rasa Enak

Dirumus dengan chocolate milk powder dan  cip biskut yang lazat dan sebagainya! 🀩



HARGA: Anda boleh mulakan Kitsui diet program KMRP dengan hanya RM39.90 sahaja


Kitsui

DIET PROGRAM KMRP:


DIET PROGRAM KMRP LEVEL 1 - Untuk menurunkan berat badan yang normal (Kurangkan 1 hingga 3 kg sebulan), 1 paket sehari (1 penggantian makanan)


Kitsui


DIET PROGRAM KMRP LEVEL 2 - Untuk menurunkan berat Badan yang sederhana (Kurangkan 3 hingga 4 kg sebulan), 2 paket sehari (2 penggantian makanan)

Kitsui


DIET PROGRAM KMRP LEVEL 3 - Untuk menurunkan berat badan intensif (Kurangkan 5 kg & ke atas sebulan), 3 paket sehari + 1 hidangan yang mengandungi sayur-sayuran dan buah-buahan (3 penggantian makanan)

Kitsui MEAL Replacement

KITSUI


30 grams. 15 sachets dalam sekotak.

Cara Pengambilan: 

1) Tambah satu paket KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS ® KMRP 30 grams ke 200-250mL air sejuk atau air suam

2) Kacau whyatau goncang untuk melarutkan. 

3) Jangan gunakan air mendidih. Boleh guna air sejuk atau air biasa. 

4) Semua produk yang disediakan hendaklah di minum dengan segera dan produk harus disimpan di tempat dingin dan kering.


‘’Kitsui, Kecantikan & Keyakinan Anda’’ – Tagline KITSUI.

Okay, jom Nona tengok hasilnya bila dah habis sekotak nanti. Confirm kesan berbaloi! Rasanya pun sedap! Nona dengan koko memang favourite! Kenyang tapi untuk permulaan ni, tak bergantung sepenuhnya pada air ni. Nona jaga jugak pemakanan yang lain dan buat sedikit bersenam. Kita pegang pada konsep 70-80% menu diet seimbang, dan 20% senaman.


Sebelum tu, aku kongsikan soalan lazim yang sering ditanya, Dan korang kena take note tau:


1. Bolehkah saya minum KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP)dengan air?   

Anda boleh menambah air sejuk untuk rasa yang lebih baik atau air suhu bilik.


2. Bolehkah saya menambah oatmeal, kacang, buah-buahan, susu badam dan susu soya ? 

Boleh , Anda boleh menambahkan oatmeal dan lain ke dalam KMRP tetapi pastikan ia mengandungi kalori yang rendah.


3. Bolehkah ibu mengandung mengambil KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP) ? 

Tidak sesuai untuk ibu mengandung tetapi sesuai untuk ibu menyusu dan berumur 18 tahun ke atas.


Jangan risau, produk ni halal dan lulus GMP yer!

GMP

Okay, kat mana nak beli?

Boleh singgah Instagram KITSUI, Facebook, Website, Shopee, Lazada, Watson, Guardian, atau Whatsapp kat nombor 0182993069. Harga RM39.90 tau. Dapatkannya untuk maintainkan keadaan kesihatan kita semua. Kalau dapat istiqamah mengamalkan diet seimbang, barulah senang untuk beribadah dan lakukan aktiviti lain di masa akan datang. Apa orang cakap, kekal aktif dan bertenaga sepanjang hari gituh!





Post a Comment

7 Comments

  1. wahhh.. menarik ni. boleh la beli kalau ke watson lagi

    ReplyDelete
  2. Menarik. Berat sudah ok cuma hendak makan lebih sihat. Boleh cuba makan sekali itu.

    ReplyDelete
  3. Wah lps ni nona makin cantek laa heheh

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Hehe.. InshaAllah, kena istiqamah dan bebetul ikut plan baru menjadik gituu

      Delete
  5. wahhhh boleh pakai kebayalah nmpk nya raya nanti chaiyok chaiyokπŸ’ͺ

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .