Wordless Wednesday: Berbuka Puasa dengan Botok Botok

Wordless Wednesday: Berbuka Puasa dengan Botok Botok

Wordless Wednesday: Berbuka Puasa dengan Botok Botok

Botok botok
Botok (kadang-kadang digelar Bobotok dalam kuantiti yang banyak) adalah hidangan tradisional orang Jawa diperbuat daripada carik isi kelapa yang telah diperah daripada santan, sering dicampurkan dengan bahan lain seperti sayur-sayuran atau ikan, dan dibalut dalam daun pisang dan kukus.
Sumber: Wikipedia

Botok botok

Botok

Sedap! Berasa! Beli kat Bazar Ramadan. Tak sure kalau yang bebetul original memang gini ke or lebih sedap. Tapi ni pun dah cukup Ngamm rasanya dengan tekak aku! Syukur! 


Post a Comment

4 Comments

  1. Kalau dapat yang ori sedap memang best

    ReplyDelete
  2. waahhhh menariknya mcm satar tapi ni nampak lagi menyelerakan hehe

    ReplyDelete
  3. Teringin nak makan botok botok. Belah sana popular kan. Sedap jenis masak bungkus macam ni. Biasa masak pais je bungkus guna daun pisang dan daun kunyit. Bahan dia cuma cili api dan kunyit je. Pun sedap. Ini guna banyak daun mesti lagi sedap rasa dia kan.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .