PUAS HATI DINNER DENGAN ASIAN BARBECUE SET BERHARGA RM68

PUAS HATI DINNER DENGAN ASIAN BARBECUE SET BERHARGA RM68

PUAS HATI DINNER DENGAN ASIAN BARBECUE SET BERHARGA RM68 || Hai! Dinner apa harini? Ini kisah dinner Nona haritu! Disebabkan pernah try lunch dengan salah satu set makanan dalam Asian Temptation Set Menu yang dikeluarkan Renaissance Hotel, JB haritu (Klik SINI) maka aku percaya kesedapan dan kebersihan hidangan mereka. Kalini nak try set lain yang nampak menggiurkan tu. Harga pun berbaloi baloi nampaknya! Haritu RM 98, yang ni RM68 ye~

So inilah dia 10 jenis makanan dalam Asian Barbecue set dari menu Asian Temptation set. Penuh meja oi. Puas hati tengok semua depan mata. 


Nak makan mana dulu ek!


1. Baked Cheese Corn on the Cob with Vege

Nyum! 

Dalam family kalau ada yang tengah berdiet, sesuai sangat menu ni...
Aku start dengan menu ni, ringan ringan sikit gitu.

2. Spicy Peppery Beef
3. Sauteed Sausages

Deliciouss!

Lembut! Memang lembut dan sedap daging tu... Aduhai, terliur balik nih! Lepastu gabung makan dengan sosej dan kuahnya.. Fuhhhh...Mantap rasanya! Tak pedas sangat, dan aku rasa nak habiskan aje menu ni tapi fikir adik aku pun nak telan jugak..Kan.. HAHAH

Ok, dalam set ni bukan hanya ada western only TAPI ada jugak makanan lain. Memang general, sesuai untuk seisi family.


4. Percik Barbecue Chicken

Ayamnya lembut, dan kuah ayam percik pun memainkan peranan penting dalam menyedapkan lagi menu ayam percik. So kuah ayam percik ni bagi aku memang menyelerakan.



5. Sweet Chilli Prawn


Sedapnyaaaa...adik aku suka masakan ni! Puas hati sebab udangnya pun besar.


6. Sambal Squid aka sambal sotong

Pedass! Rasanya agak fresh sebab masih liat liat sikit masa makan, besar jugak saiznya. 
Aku makan ni dengan nasi, lagi padu rasanya tau. 


7. Thai Mango Salad

Siapa suka ulam-ulam, ini sesuai jugak. Rasanya masam-masam dan ada pedas pedas manja sikit.


8. Malay Styled-Spiced Clear Chicken Soup

Aku suka sup ni sebab pedas. Pedas pedas macam yang aku nak. Takdalah sup KOSONG jer. 
Tapi disebabkan dah kenyang, sup ni tak terhabis dimakan maka aku panaskan semula keesokan hari bawak pergi kerja. Sayang oi nak buang kalau dah sedap sedap rasanya. Korang akan dapat dua mangkuk sup pedas ni tau!


9. Lemongrass Corn Rice


Yes, aku makan dengan nasik nih la lauk pauk tu. 
Nasinya cukup masak, takda terkeras atau kurang masak. Sama, dua mangkuk nasik jugak diberi.


10. Bubur Cha Cha

Manis leting! 
Mak memang suka bubur, aku ni ada kureng sikit tapi bubur ni boleh diterima tekak. Banyak jugak isinya, tak kedekut!


Overall, puas hati dan kenyang behtul dinner dengan set nih! RM 68 untuk dua orang ni memang berbaloi baloi lah..Silap-silap, tiga orang terus makan set ni! Cukup okayhh!



Ha...korang yang berdekatan tu, dah terliur belum? Ada lagi dua set aku tak try, macam teringin jugak ni...Hehee! Boleh refer info seperti di bawah ye




Treat yourself or that special someone to the best of our π—”π—¦π—œπ—”π—‘ π—§π—˜π— π—£π—§π—”π—§π—œπ—’π—‘ π—¦π—˜π—§ π— π—˜π—‘π—¨ for takeaway and delivery, in the comfort of home

πŸ”Ή Asian Barbecue | RM 68 for 2 persons 
πŸ”Ή Asian Street Food | RM 68 for 2 persons
πŸ”Ή Asian Hawker Food | RM 98 for 2 persons
πŸ”Ή Asian Premium Food | RM 98 for 2 persons 

Enjoy the convenience as we deliver right to your doorstep daily from 11am to 8pm. Contact us to find out more now!

Order Online : bit.ly/CafeBLDTakeaway

πŸ”Ί All orders are subject to 6% SST πŸ”Ί

#renaissancejb #renhotels #discoverthisway #fromthetable







Post a Comment

21 Comments

  1. Aduh terliur juga terutama sambal sotong dengan salad mangga Thai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Very nice blog. I enjoyed reading your blog. searching for best quality leather jackets like newts jacket maze runner. visit now at vava store with best quality material jackets you need.

      Delete
  2. Percik barbecuechicken, sweet chilli prawn, sambal sotong, Thai mango salad tu menyelerakan betullah. Menu favourite tu :)

    ReplyDelete
  3. Wowwww semua pun nampak sedap2 ni.. Harga berbaloi jgk..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah meriahnyaaaa
    Betul nona. Ain pun suka sup yang rasa pedas2 sikit. nikmatnya makan panas

    ReplyDelete
  5. Wah menyelerakan betul ^^ meriah makan sama-sama

    ReplyDelete
  6. sedapnya! berbaloi ngn harga..

    ReplyDelete
  7. Harga bawah rm100 dan banyak, sedap kira berbaloi lah

    ReplyDelete
  8. I am not speaking about totally free pens and espresso mugs
    using your emblem to them, I am speaking in regards to the digital immediate obtain supplies.
    In the last a few years, it is now possible, due to the boom inside the on the web industry.
    Check out the bingo reviews to get additional information regarding particular online bingo site and you will earn extensive money.μ˜€ν”Ό

    ReplyDelete
  9. Haiiisssh nampaaak sedaaap semuanya. Saya rindu sangat dengan ayam percik, dulu sering beli ayam nih pas masih study di Penang. Memang sedaaap. Terlebih kuahnya. Ini harganya pun murah yaa, untuk 2 orang pula

    ReplyDelete
  10. berbaloi2 tu RM68 makanan sedap2

    ReplyDelete
  11. I'm writing on this topic these days, λ©”λ¦¬νŠΈμΉ΄μ§€λ…Έ, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.


    ReplyDelete
  12. If you are looking for the best Shearling jacket men so here is one of the best leather jacket website from where you can get the best leather jacket designs and quality. visit to our website to get the best leather quality.

    ReplyDelete
  13. Ramma Foundation Repair provides high-quality Foundation Repair Edmonton. Our team of professionals is dedicated to repairing your foundation quickly and efficiently. Contact us for a free quote on Edmonton Foundation Repair services.

    ReplyDelete
  14. Indulge in luxury and tranquility with Cabo San Lucas Villas' exquisite casa cielo cabo. Experience the beauty of this enchanting destination while enjoying world-class amenities and breathtaking views. Create unforgettable memories in the lap of luxury with Cabo San Lucas Villas.

    ReplyDelete
  15. Notary Dubai offers comprehensive private notary Dubai, ensuring accurate and reliable legal document certification. With their expert team of notaries, they provide efficient and professional services for all your notarization needs in Dubai.

    ReplyDelete
  16. Cement kiln dust (CKD) in Tampa is a residual material generated during the production of cement, consisting of fine particles and various chemical compounds. Proper management and disposal of cement kiln dust Tampa are necessary to minimize environmental impacts and ensure compliance with regulations in the region.

    ReplyDelete
  17. In Makkah, immerse yourself in a chocolate lover's paradise, where a variety of delectable options are available for purchase. From classic favorites to unique creations, indulge in the joy of buy chocolate in makka that will add a touch of sweetness to your visit to this sacred city.

    ReplyDelete
  18. MrAuto Approved is your trusted source for Truck loans calgary, providing hassle-free financing solutions for your vehicle purchase. With their expertise and commitment to customer satisfaction, they ensure a smooth loan process and competitive rates. Get behind the wheel of your dream car with MrAuto Approved's car loan services in Calgary.

    ReplyDelete
  19. Monster Rabbit offers premium sex honey dubai, providing a natural vitality boost and enhancing well-being. Discover the power of nature with Monster Rabbit's unique honey product.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .