PUAS HATI DINNER DENGAN ASIAN BARBECUE SET BERHARGA RM68

PUAS HATI DINNER DENGAN ASIAN BARBECUE SET BERHARGA RM68 || Hai! Dinner apa harini? Ini kisah dinner Nona haritu! Disebabkan pernah try lunch dengan salah satu set makanan dalam Asian Temptation Set Menu yang dikeluarkan Renaissance Hotel, JB haritu (Klik SINI) maka aku percaya kesedapan dan kebersihan hidangan mereka. Kalini nak try set lain yang nampak menggiurkan tu. Harga pun berbaloi baloi nampaknya! Haritu RM 98, yang ni RM68 ye~

So inilah dia 10 jenis makanan dalam Asian Barbecue set dari menu Asian Temptation set. Penuh meja oi. Puas hati tengok semua depan mata. 


Nak makan mana dulu ek!


1. Baked Cheese Corn on the Cob with Vege

Nyum! 

Dalam family kalau ada yang tengah berdiet, sesuai sangat menu ni...
Aku start dengan menu ni, ringan ringan sikit gitu.

2. Spicy Peppery Beef
3. Sauteed Sausages

Deliciouss!

Lembut! Memang lembut dan sedap daging tu... Aduhai, terliur balik nih! Lepastu gabung makan dengan sosej dan kuahnya.. Fuhhhh...Mantap rasanya! Tak pedas sangat, dan aku rasa nak habiskan aje menu ni tapi fikir adik aku pun nak telan jugak..Kan.. HAHAH

Ok, dalam set ni bukan hanya ada western only TAPI ada jugak makanan lain. Memang general, sesuai untuk seisi family.


4. Percik Barbecue Chicken

Ayamnya lembut, dan kuah ayam percik pun memainkan peranan penting dalam menyedapkan lagi menu ayam percik. So kuah ayam percik ni bagi aku memang menyelerakan.



5. Sweet Chilli Prawn


Sedapnyaaaa...adik aku suka masakan ni! Puas hati sebab udangnya pun besar.


6. Sambal Squid aka sambal sotong

Pedass! Rasanya agak fresh sebab masih liat liat sikit masa makan, besar jugak saiznya. 
Aku makan ni dengan nasi, lagi padu rasanya tau. 


7. Thai Mango Salad

Siapa suka ulam-ulam, ini sesuai jugak. Rasanya masam-masam dan ada pedas pedas manja sikit.


8. Malay Styled-Spiced Clear Chicken Soup

Aku suka sup ni sebab pedas. Pedas pedas macam yang aku nak. Takdalah sup KOSONG jer. 
Tapi disebabkan dah kenyang, sup ni tak terhabis dimakan maka aku panaskan semula keesokan hari bawak pergi kerja. Sayang oi nak buang kalau dah sedap sedap rasanya. Korang akan dapat dua mangkuk sup pedas ni tau!


9. Lemongrass Corn Rice


Yes, aku makan dengan nasik nih la lauk pauk tu. 
Nasinya cukup masak, takda terkeras atau kurang masak. Sama, dua mangkuk nasik jugak diberi.


10. Bubur Cha Cha

Manis leting! 
Mak memang suka bubur, aku ni ada kureng sikit tapi bubur ni boleh diterima tekak. Banyak jugak isinya, tak kedekut!


Overall, puas hati dan kenyang behtul dinner dengan set nih! RM 68 untuk dua orang ni memang berbaloi baloi lah..Silap-silap, tiga orang terus makan set ni! Cukup okayhh!



Ha...korang yang berdekatan tu, dah terliur belum? Ada lagi dua set aku tak try, macam teringin jugak ni...Hehee! Boleh refer info seperti di bawah ye




Treat yourself or that special someone to the best of our 𝗔𝗦𝗜𝗔𝗡 𝗧𝗘𝗠𝗣𝗧𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡 𝗦𝗘𝗧 𝗠𝗘𝗡𝗨 for takeaway and delivery, in the comfort of home

🔹 Asian Barbecue | RM 68 for 2 persons 
🔹 Asian Street Food | RM 68 for 2 persons
🔹 Asian Hawker Food | RM 98 for 2 persons
🔹 Asian Premium Food | RM 98 for 2 persons 

Enjoy the convenience as we deliver right to your doorstep daily from 11am to 8pm. Contact us to find out more now!

Order Online : bit.ly/CafeBLDTakeaway

🔺 All orders are subject to 6% SST 🔺

#renaissancejb #renhotels #discoverthisway #fromthetable







11 comments:

  1. Aduh terliur juga terutama sambal sotong dengan salad mangga Thai.

    ReplyDelete
  2. Percik barbecuechicken, sweet chilli prawn, sambal sotong, Thai mango salad tu menyelerakan betullah. Menu favourite tu :)

    ReplyDelete
  3. Wowwww semua pun nampak sedap2 ni.. Harga berbaloi jgk..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah meriahnyaaaa
    Betul nona. Ain pun suka sup yang rasa pedas2 sikit. nikmatnya makan panas

    ReplyDelete
  5. Wah menyelerakan betul ^^ meriah makan sama-sama

    ReplyDelete
  6. sedapnya! berbaloi ngn harga..

    ReplyDelete
  7. Harga bawah rm100 dan banyak, sedap kira berbaloi lah

    ReplyDelete
  8. I am not speaking about totally free pens and espresso mugs
    using your emblem to them, I am speaking in regards to the digital immediate obtain supplies.
    In the last a few years, it is now possible, due to the boom inside the on the web industry.
    Check out the bingo reviews to get additional information regarding particular online bingo site and you will earn extensive money.오피

    ReplyDelete
  9. Haiiisssh nampaaak sedaaap semuanya. Saya rindu sangat dengan ayam percik, dulu sering beli ayam nih pas masih study di Penang. Memang sedaaap. Terlebih kuahnya. Ini harganya pun murah yaa, untuk 2 orang pula

    ReplyDelete
  10. berbaloi2 tu RM68 makanan sedap2

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐