Bukan Mudah bermain Netball : Tahniah semua pemain!

Tahniah Semua Netball Player || Hari Pekerja berlalu dengan penuh kepenatan dalam kegembiraan. Ini disebabkan ada perlawanan netball di company aku..
 Fuhh.. Untuk orang macam aku yang bukanlah netball player masa zaman sekolah mahupun universiti, stuggle nak main tu memang sangat terasa ar.....tapi T E R U J A  nak cabar diri mencuba.



 Position aku sebagai GD iaitu Goal Defence. Last game baru jadik Goal Keeper. Hihi. . Mengah larik bawak badan...nak kejor bola....Wisel berbunyi selalu....sebab langgar peraturan.. Stress..sebab tak biasa lagi...Latihan berapa kali je....


Ok. One team cuma ada 5 orang plus 1 back up player.  Memula plan tukar-tukar semua dan semua akan merasa jadi backup.. Tapi at the end..tangan Marlisa bengkak terkena bola masa lawan game. Nasib aku dapat jadi backp up awal awal tu..Haha..

Tak sangka. Ye. Masa dah sibuk lawan sana sini, tak sangka ada rezeki untuk masuk ke final.. Kami berlawan semampu yang boleh... Sebab team aku pun mostly dah berzaman tak main netball and join match memana. . Kiranya..dipaksa..dan terpaksa sebab tak cukup orang. Hahaha..

Tahniah. Kupu Kupu Malam. (Buat cabut undian .. Nama ni yang naik... )

Serious. Penat yang teramat. Tak cukup nafas... Semua saingan hebat hebat kot... Memang kena defence bebetul supaya tak sampai ke tempat lawan oii...

Nasib disediakan makanan. Tengah tengah lawan...jadik lapar gila. . Tak tahulah nak main lagi ke tak next year... Haha... Ni sebab nak Ramadan..saja fit kan body gitu.

Final.
Kupu Kupu Malam vs Blackpink

Excited!  Bila dah masuk final round..excited lain macam kau! Tapi redha je if tak jadi juara. Hahaha.. Cuba sehabis baik babe! 

4 group yang bertanding:-
1. Blackpink
2. Kupu-Kupu Malam
3. Marvellous Mermaid
4. Astonish girl

Naib Juara 2019

Mintak maaflah...kepada sesiapa yang aku tersiku, terlanggar kuat sampai tergolek, tercakar....terbau ketiak...  Hahahahaaa...

Apa pun, 
Tahniah to all netball players!
Bukan selaluu bersukan... Dan lawan game camni.... Bila ada peluang..grab lah sehabis baik....

P/s : Majulah sukan demi negara! 



5 ulasan:

  1. Hamboiii Nonnn....Sis ko ingat puasa-puasa pun ko main netball...terkejut titewww hahahahaha...
    Tahniah Non and team...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahaa..bukannn arr..hari tu punya citaaa...

      Padam
  2. Wahh Tahniah.. dulu sy pun slalu terpilih wakil sekolah main bola jaring. Position sy slalunya GS atau GA.. Penat gilerr~ sbb byak bergerak .. rindu nak main lgi..

    BalasPadam
  3. pehh, nama kumpulan tu tak menahan.. adeh

    BalasPadam
  4. wowww hebaatnyeeee!! dulu kat sekolah je la main netball ni...jadi GS aje...hahahha..pernah jadi C, semput kau!

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Take Care!