Jom saksikan Gerhana Matahari Anulus di Tg Piai, Johor

GERHANA MATAHARI CINCIN 2019 || Alhamdulillah. Masih bernyawa. Kat feeds IG aku, banyak sebut pasal Gerhana Bulan nih. Bila ? Esok, 26/12/19. Antara amalan yang boleh dibuat ialah solat sunat gerhana dan alang-alang hari Khamis esok, bolehla buat puasa sunat Khamis .. Gitu.


So, Ini adalah one of tempat yang kita boleh tengok secara dekat, real tau.... Di Tanjung Piai, Johor. Dari 24-26 Disember 2019, terdapat aktiviti yang disediakan di Tg Piai tau.

Segala details ada di bawah ya :-







Syukur dengan nikmat kehidupan yang diberikan,
 jomm ingat ingat untuk solat sunat sekali..Hiks~





3 ulasan:

  1. 2 tempat je kan betul2 boleh nampak gerhana matahari kali ni kan..

    BalasPadam
  2. Terlepas peluang nak tengok gerhana.

    BalasPadam
  3. Kat tempat saya boleh nampak.. Alhamdulillah..

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Be careful and Pray the Best.