Syoknya Mandi di Ts Wonderland Indoor Water Theme Park, Johor

Mandi Manda Dalam Bangunan || Haritu plan nak Mandi Manda tapi malas nak pergi jauh dari rumah. So aku dengan adik decide untuk pergi indoor water park yang ada kat Kota Masai tuh.. Last pergi beberapa tahun lepas... Masa awal pembukaan tuh je...

 Yeahh.. nak terokai semuaa..bahaha


Harga? RM 25 untuk kanak kanak Dan dewasa. Sama je harganya..hehe.. apa yang berubah? Kalau dulu...Kat tiap gelongsor mesti ada orang yang kerja jaga keselamatan setiap pengunjung...tapi sekarang dah takda..jagalah diri sendiri ye... Apa yang pasti..kami dah letih berbadminton Kat sebelah tuu...sambung rendam sini pulak..fuhhhh..! Syokkk! Air sejuk okayh!

Cuma aku mengah nak naik tangga hi kat gelongsor paling panjang dalam ni..kat tingkat 3 kau! Huhu...lenguh lutut I tau!


Adik Aku siap satu set pakaian renang..hehe.

Dah bayar kan..berejam la kita rendamm dalam tuu.hahaa..sampai Zuhur kami try try gelongsor dalam tuh... Bagi Aku..Aku puas hati..even harga sama je kanak kanak dengan dewasa.lol..  sebab tempat tu redup..air takla kotor..kami Tak gatal gatal pun balik tu..hoho... Then Kat belah atas tu ada permainan macam kat taman permainan tuh...

Panjat panjat..gelongsor...jambatan ringtangan...eh best lah! Kalau reti memanfaatkan Masa dan semua permainan yang Ada...haha..tapi bebudak yang lagi enjoy sebenarnyaaa....

Yang tua tua ni..dok berendam hilangkan stress kerja jeee... 

So..Ada yang nak singgahh2...boleh refer info di bawah...Aku dah tolong Google kan info..

Ts Wonderland Indoor Water Theme Park 

Alamat : 6015-C, Jalan Ciku Utama 2, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor

Waktu operasi :. Jam 10 pagi sehingga 6 petang
(Setiap Hari)


Perghhh..tangan member akuu...ginih sekali..betapa lamanya kami berendamm dalam tuuu..ahahaha....

Next boleh datang lagi ye...keh6

4 comments:

  1. Baru betul puas hati berendam. Sampai kecut jari 😂

    ReplyDelete
  2. wehhhhh muka adik kauu sebijikk wehhhh muka kau non.. aku baru nak komen,, comel kau non pakai baju renang.. hahahahhaha

    ReplyDelete
  3. Macam best ar Non...nanti nak pergi juga laaaa....

    ReplyDelete
  4. perghh sampai kecut main air. More better lah ada indoor waterpark camni

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐