1st Segment by Black Queen

{Entri update pada 2022} 

Assalamualaikum, hai! Alhamdulillah untuk segalanya... Harini nak join GA. Dalam GA ni, meminta kita gambarkan diri kita dengan satu perkataan dan huraikan.

Siapa nona???

Nona ni boleh dianggap sebagai someone yang peramah atau dalam English as a talkative person. 

Talkative

Ya, i am a talkative girl...


Nona perasan nona menjadi peramah, since kecikkk lagi...  Masa tu vacation dengan family pada usia enam tahun...  Abah nona suka usik-usik, lepastu suruh tegur mat saleh yang always ade kt sana.. Al maklumlah.. Belajar english dengan teacher kan. 

Ha, apa lagi...Kenalah polish bakat yang ada. Kerap lontarkan soalan di bawah kepada mat saleh masa tu... Hahahah

"Hi, How Are You?!" 

Then, orang putih tu akan tengok dan memuji.

 "Hellooo...so cute.. this kids.. bla..blaaa..blaaa"
Serious lucu..... Tak sangka bolehhh jugak.

Well, tahap peramah nona ni adakalanya orang tak suka. Ada yang judge nona seorang yang sangat kepoh. Actually, kalau aku ni kepohci sangat, semua rahsia confirm pecah dah tapi i'm not okey! Bukan kaki gosipp sangat..It depends laaa.. Pernah jugak ade orang tak suka, last last suka.. Sebab Nona kepoh hanya untuk saja ramah ramah dan nak kasi dia selesa.. Ya.  I'm not a kepochi tau. 

Dan peramahnya nona.... sampaikan ikut pergi rumah kawen abang kawan pastu mak dia siap berkenan lah nk buat calon menantu...Wow  ni betul...Tak tipuu.... 


Tapi sebab time tu study lagi, terasa belum cukup matang lagi.

Dan last, disebabkan nona suka bercakap, nona terjebak pulak dgn kerja sebagai sales promoter, sementara nk tungguu graduasi time tuu..hehe~ Syukur.. dah tiga bulan kerja, baru capai target, 40 customers.. 

Pendek cerita, bila peramah ni, banyak ilmu jugak boleh dapat..Banyak pengalaman yang berguna... Yela, kita saling bertukar pendapat dan saling membantu sesama manusia.

Okaylah.
SELAMAT BERPUASA!

Post a Comment

6 Comments

  1. Bestnya born to be peramah. Hehe, Dayana reserved sikit :)

    ReplyDelete
  2. hi nona,,, best nye jadi pramah ;) thanks join ye.. hehehe

    ReplyDelete
  3. DAYANA : hehe, reserved, bagus lah, ade kelebihan msing2 tu, nona pn still ade kurang, hehe..

    OK SIS FARAH, HEHE, WELCOME, HOPE ADE REZEKI, AMIN !

    ReplyDelete
  4. ehem2 fara dtg nak announce pemenang ni. tahniah awak terpilih, meh visit sini http://bungalovexx.blogspot.com/2015/08/announcement-pemenang-1st-segment-by.html

    ReplyDelete
  5. tahniah menang segmen ni.

    jemput singgah 'rumah' saya http://www.aeinnamusa.com/

    ReplyDelete

Thanks For Coming!
Terima Kasih Kerana Singgah!