Panasnya Malaysiaaaaaa

Assalamualaikum .
Helloooooo....

Alhamdulillahhh untuk segalanya...duka or suka ~  

Nak2 sekarang...... bulan Ramadan yg mulia.... cuaca kurang elok oiiiih~UJIAN ~


"Suhu biasa di Malaysia adalah sekitar 30, 31, 32 darjah celsius tapi untuk puasa ini kita ramalkan agak panas sedikit mungkin sampai 35 darjah celsius," katanya kepada Bernama.




Betol.., ! Panass yg amat....aduhai.... bukan sje takde air cond, malah  office aku ni, cahaya matahari siapp tembusss >__<  , uihhh...hari biasa takpe,  sbb boleh mnum 3L  airr kan......



PUAS DAH AKU MASUKKAN MUKA DLM PETI AIS DAN CUCI2 KAKI, CUCI2 MUKA KT TOILET..... 



Maka, dgn ini.....aku pun mengeluarkan duit, membeli Mini Kipas yg cute miut nihhhh :)


PINK KALER, FEVERET GUA....hewhewww~


LOKASI : MR DIY  SHOP 
HARGA : RM 14 


HA, Pasal ape suhu naik nih? Yes, sebabnya ialah negara kita telah memasuki monsun barat daya. Kalau belajar Geografi dulu...., ini ber erti jumlah hujan diterima akan berkurangan. . :(








STORY SELIT2 :-


Semalam, selepas dengar berita "dia" meninggal, aku speechless, dan terus didatangi  migrain. 
Aku tak tahulah nak sedih kaaa.... gembira kaa... ~
yg penting, aku doakan dari jauh saja, tak sanggup dtg melawat.... Serious, tak sanggup... Allahu .














notahati : ya Allah, tunjukkan aku jalan...........amin !



4 comments:

  1. Patt la panas je sekarang . Takpa la dugaan di bulan Mulia :) Comelnyaaaa kipas diaaa

    ReplyDelete
  2. tulaa.xpuas gak,hahhaa...kipas kcik nowww....hehe

    ReplyDelete
  3. kat sini pun panas kak. kat tepi laut. berpeluh2 je. 2 kipas pun masih gak terasa bahangnya. dugaan berpuasa

    comel kipas baru akak

    ReplyDelete
  4. dugaan, ber tabahlahhh, he heeee

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐