Jom Makan : BEST DIM SUM AND PAU PASIR GUDANG

Selera Makan Dim Sum & Pau  || Alhamdulillah. Syukur masih hidup. Selagi hidup, kita cuba layankan tekak..kehkehh~ Minggu lepas, aku ngan member singgah ke Best Dim Sum & Pau Pasir Gudang. Sejak tangan kebas-kebas hari tu, nak makan ada control lah sikit..hehe~



So hari tu aku try order dim sum & pau kat restoran nih. Datang-datang terus teruja tengok dim sum yang pelbagai warna dan perisa tuhh... Lama jugak fikir nak try yang mana satu..Huhu!


 

Pilih-pilih...Tiga mangkuk berharga RM10.00 sahaja. Terbaik OFFER ~

Jom tengok hasil rembatan kami...

 
Sedapppp semuanyaa..aku paling suka rasa cendawan ayam...... sedap....
Bagi aku, memang mengenyangkan.... ada jenis yang berminyak tu, buat aku rasa agak muak..tapi satu jenis tu je..yang lain semua ngam kat tekak seorang Nona.. hehe

Untuk pencicah , i like that sos merah tu...... 


Bertngkek-tingkek ~

 
Muka sebelum makan..take a selfie first.

Selain daripada dim-sum, ada jugak pelbagai jenis pau dijual kat sini..... aku sempat rembat pau cendawan okayh..

Banyak jenis pau. Geram sebab cute-cute jugak size. Yang kecil, dan yang besar.


Aku beli pau cendawan sebab teruja dengan bentuknya..bungkus bawak balik lah, apa lagi.. 
RM 3.50 seketul. I beli dua bijik terus. Buat makan malam kalau lapar lagi. HAHA

Sedap! Memang masuk dalam list my favourite food ui!




Inilah lokasinyaaa..... Rupa-rupanya kedai basikal tuh dah tutup...aku pun baru perasan.....

So untuk details lain, bolehla simpan info di bawah :-


☎️ 012-7855328
Waktu Operasi :
 Bermula dari 10.30 pg hingga 10.30 mlm
Lokasi :
📍 U Sentral Masai Night Market, Serangkai 1, Taman Bukit Dahlia, 81700 Johor Baharu, Johor.



Esoknya..tapau lagi bawak balik der !


10 comments:

  1. mr.bike kat situ dah tutup? suka dimsum yang hijau tu.febret.
    Janji Kita

    ReplyDelete
  2. comelnya pau binatang dia. Kreatif sangat!

    ReplyDelete
  3. mak oiii,,comelnyaaa.... hmmm,,bencintaaa nyaa nak ke sana.. dh la ain dari uda..mampu tengok jelah dekat nona nye blog..kihkihkihkih..

    ReplyDelete
  4. baru perasan kat kipmart home hari tu..ingat weekend ni nak pi terjah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terjah, terjahhhh. Hihi... Memang perlu terjahhhh...

      Delete
  5. eh eh comel betul pau tu..hahaha

    ReplyDelete
  6. non. aku kalau makan dimsum ni tak cukup 1,2 non hahaha.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐