Puas Hati dengan Menu Ala Carte RENtastic Bazar Makan-Makan di Hotel Renaissance, Johor Bahru

Puas Hati dengan Menu Ala Carte RENtastic Bazar Makan-Makan di Hotel Renaissance || Baru-baru ni aku teruja untuk menikmati juadah berbuka puasa di Hotel Renaissance, Johor Bahru. Ye, memang musim PKP namun mereka mengamalkan budaya mengikut SOP yang baharu. Masa nak naik lift, Ada orang jaga situ Dan tolong tekan kan button.. Syok jugak dilayan gitu. Hihi..Semua orang pakai mask Dan sanitizer disediakan..Duduk pun berjarak 1 meter..  

Memang rasa kelainan dengan suasana baru di hotel tersebut tapi masakannya tetap sama, masih padu dan sedap di Bulan Ramadan 2020. Kalau every year ada buffet tapi untuk musim ini, mereka buat menu ala carte buat para pengunjung menikmati juadah berbuka puasa. 

To me, sangat memuaskan hati lah.. KENAPA PUAS HATI? SEBAB PORTION BANYAK GILA! Pinggan besar okayh, bukan saiz kecik macam  biasa tu... Fuhh!

Ok, jom layankan antara menu yang aku and members makan.


1. Ikan Bakar Sambal Portugis
 

Sedap sangat!!! Sambal tak begitu pedas. Ikan of course lembut!
Licinnnnnn aku makan! 

Aku rindu makan ikan, sepanjang PKP dan bulan puasa, selalu makan telur dan ayam je... 



Bukan setakat makan ikan dengan nasi, tapi dalam set ala carte ni, ada juga :

Sate, sambal belacan, keropok, ulam-ulaman, sup sayur, rojak, buah-buahan! Plus air!

COMPLETE! NGAM!!

2. Nasi Serai Wangi Ayam Percik

Menggiurkan. Jilat screen lah ek!

Sedap dan portion banyak! Tak habis kawan aku makan... 


LOVE popia basah tu, memang sedap sangat! 
Macam nak mintak tambah aje! Member aku punya..tapi dia sudi share ngan aku, dapatlah merasa.. KAH!

3. Ayam Masak Merah

 
Portion memang banyak semuanyaaaa....


4. Lamb Mandi


Semua sedap dan menyelerakan, even bawak balik makan kat rumah pun masih sedap.. Tak boleh lupa lah.. Yeah, portion macamni kena dengan harganya... Kita boleh dapatkan set a la carte mereka dari harga RM48 hingga RM55 per set.

MENU SEPERTI DI BAWAH SETIAP HARI PADA BULAN RAMADAN 2020 :-

𝐀𝐲𝐚𝐦 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐤 𝐌𝐞𝐫𝐚𝐡 | 𝐑𝐌𝟒𝟖 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧
𝐈𝐤𝐚𝐧 𝐁𝐚𝐤𝐚𝐫 𝐒𝐚𝐦𝐛𝐚𝐥 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐮𝐠𝐢𝐬 | 𝐑𝐌𝟒𝟖 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧
𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐌𝐚𝐧𝐝𝐢 | 𝐑𝐌𝟓𝟓 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧
𝐍𝐚𝐬𝐢 𝐁𝐞𝐫𝐢𝐚𝐧𝐢 𝐀𝐲𝐚𝐦 | 𝐑𝐌𝟒𝟖 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧
𝐍𝐚𝐬𝐢 𝐊𝐞𝐫𝐚𝐛𝐮 | 𝐑𝐌𝟒𝟖 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧
𝐍𝐚𝐬𝐢 𝐒𝐞𝐫𝐚𝐢 𝐖𝐚𝐧𝐠𝐢 𝐀𝐲𝐚𝐦 𝐏𝐞𝐫𝐜𝐢𝐤 | 𝐑𝐌𝟒𝟖 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧

Air? Mestilah ada... Korang pilih je..Nanti mereka akan bagi dalam botol macamni.


Selamat Berbuka Puasa .. 
Tambahan pada haritu....Kuih Raya!


*All menus are served with complimentary drink and refillable rice


Lagi best, kalau order sini, mereka bagi PARKING FREE ! Tak perlu risau nak datang beli makan. Kalau tak habis, apa nak pening..tapau je bawak balik rumah, sambung makan untuk moreh time.. Heheee.. Tak habis jugak, bawak pulak pergi ke sahur..  Macam aku buat.. HAHA

Oklah..apa tunggu lagi? Takkan nak jilat screen je?! Huhu...

Book and reserve korang punya :-

Please contact :  +6073813322 OR WhatsApp +60177713327

***𝗙𝗶𝗿𝘀𝘁 𝟮𝟬𝟬 𝗱𝗶𝗻𝗲𝗿𝘀 𝘄𝗶𝗹𝗹 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗶𝘃𝗲 𝗥𝗠𝟮𝟰 𝗰𝗮𝘀𝗯𝗮𝗰𝗸 𝘃𝗼𝘂𝗰𝗵𝗲𝗿 𝗳𝗼𝗿 𝗯𝘂𝗳𝗳𝗲𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝘃𝗮𝗹𝗶𝗱 𝗳𝗿𝗼𝗺 𝗝𝘂𝗹𝘆 𝘁𝗼 𝗦𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟬. 𝗧&𝗖𝘀 𝗮𝗽𝗽𝗹𝘆***



Sebelum tu, untuk muslim, ada pesanan penting : Surau ditutup sebagai mengikut SOP. Korang pepandailah arrange masa, okay. Kalau nak terus tapau pun takda masalah. Berbuka di rumah. Kan..

9 comments:

  1. Ko puashati Nonn? Aku nengok ni tak puashati betul hahahaha...gerammm oiii...kemain banyak menu, mesti ko macam ular sawa kan lepas makan hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahahha!!!

      aku tak puas hati ko tak datang! tak dapat makan nasi kerabu!!! hahahahha

      Delete
    2. kemainnn non pergi makan kat hotel ye sis lin. banyak pulak tu dia makan

      Delete
  2. makan besar nampak cik nona kita ni..hihi

    ReplyDelete
  3. Menarik menu ni, hahaha teringin nak ke sana nanti untuk cuba

    ReplyDelete
  4. Meriahnya juadah berbuka tuuu.. =)

    ReplyDelete
  5. kalau camni memang puas hati lah makan nona uii

    ReplyDelete
  6. merecik air liur tgk menu dia haha

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐