Handsomenya Ikan Aku!

Handsomenya Ikan Aku! || Halo! Sekarang aku ada hobi baru! Beli ikan untuk jadi haiwan belaan..Mak aku pelik jugak memula..Al maklumlah, aku mana reti pegang ikan..tiba tiba nak Bela ikan pulak..Err.. kenapa Tak kucing?? Hoho..Or hamster?? Hi...  Sebab bagi Aku, ikan senang dijaga...

Namanya Boyna. 

Boy Merujuk Kepada jantina ikan ni ... Ia adalah jantan... Na sebab saja gabung dengan nama  aku...So ikan inilah si jantan untuk seorang Nona..hahahahahaa.... 

Gabungan warna yang cantik. Suka tengok dia berenang!!!

Biru Merah JDT gituhh! 

 Bagi aku, ikanku memang kacak habis. Kacak campur comel... Alololoooo.... Sian dia takde member...Macam kena Cari nih! Hihi...

Rumah Baru 

At first, Aku mintak akuarium daripada kak Nisak tempat kerja Aku..sebab dia ada dua akuarium...Dan sekarang dah Tak membela ikan...

Tup, tup..time nak tukar air, baru terfikir nak belikan rumah baru lah...Ushar ushar Kat DIY... Berkenan tengok kaler pink pulak... Tak Kira la jantina ikan apa..Janji mataku suka tengok! Bahahahaa...


Actually, tiap Kali tukar air untuk ikan ni, Aku akan mintak Adik aku yang kaut ikan tu...Dan tolong tukarkan air...Sebab Aku Tak reti nak pegang tu...Licin and takut terlepas, kannnn....(Padahal geli pegang licin licin gituu)

Moga Boyna terus membesar dengan sihat Dan temani Aku selalu.... Banyak jugak kena tahu pasal ikan hiasan gini..Huhu.... Satu satu Kita belajar.....

Kalau orang Johor sekitar Mersing, you guys can contact him untuk beli...

Facebook : Encik Fakhrul





Notahati : You all yang lain.. Ada haiwan belaan ke??


10 comments:

  1. WAHH CANTIKNYAA , PANDAINYA JAGA :) saya dulu tiga kali beli ikan tiga kali juga ikan mati , ikan emas lah ikan lagalah . Mak ayah pun give up nak bagi saya bela ikan haha

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Cantikkk Kan..hehe..tq.... Biru Ada..merah2 sikit adooo

      Delete
  4. Ikan ni hidup tak berkawan
    sebab kaki gaduh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah,..ingat nak beli ikan lain duduk akuarium sebelah pulak..hahaa

      Delete
  5. pandai ko bagi nama ek siap gabung2..hahahah

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐