Wow, International Buffet Dinner At Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru, Hotel

Wow, International Buffet Dinner At Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru, Hotel || Syukur masih bernyawa. Baru-baru ni aku singgah dinner kat sini. Jangan risau pasal SOP sebab  mereka memang amalkan pematuhan mengikut SOP. Lepas check suhu semua dan register, aku jalan terus nak ambil makanan. Eh, kena tahan..aku belum boleh masuk.. Rupanya dapat sarung tangan plastik untuk digunakan sepanjang mengambil makanan kat sana.

Kali ni makanan memang campur-campur sebab bertemakan International. Nak tahu apa menarik dan apa yang aku suka? You guys can try it too!

Nona Punya!! International sangat, kannn?!

Sushi makanan Jepun, Sate makanan Melayu, Sosej Makanan Western..Salad makanan orang Putih..hehehe~

Selain itu, Nona try makanan kat bawah ni semuaaaaa~


Aglio Olio Pasta

Memang favourite aku pada haritu! Sukaaa sangat lahh! Lembut, secukup rasa!

Cheezy Saute ed Sausage

Sedap sangat, wajib makan. Hehee...


Seafood Marinara

Fried Chicken With blackpaper 

Raosted Beef Brisket with Blackpepper Sauce

Kenyanggg....
Western, Seafood semua ada! Menyelerakan jika dinner bersama tersayang.


Ewahhh, ada rojak nih...Makanan Melayu gituh...


Aku peminat Salmon, haruslah try Salmon bersama wasabi, tapi turut makan dengan sotong, dan ikan lain. 

Tapi tekak aku tak boleh terima makan dengan halia. 
Saja cuba, fuh.........memang Tak ngammm. Hahah~

Bila perut dah kenyang sangat, kita slow slow makan dessert pulak. 
Memang wajib cuba dessert kat sini sebab memang tak mengecewakan okayh!!!!!

Kek, Puding, Sagu Gula Melaka semua masuk dalam perut sayaaa~

Buah-buahan segar untuk pengunjung.\
Barulah lebih sihat, kan...

Sedapnyaaa!!!

Comelnya kamu.. Hik hik~

Dorang ni lucu tahu takk? HAHHAHAHA..
Love berborak dengan mereka~


So, ada yang nak try menu kat sini ke? Boleh ajak member korang yang berlainan bangsa dan agama tuh. Singgah sini, mesti menepati citrasa tekak mereka. Confirm lah! Nak makanan Indian, ada roti naan dan tandoori, nak western and banyak lagi...memang adaaa!


Location : BLD Cafe

International Buffet Dinner :  Every Friday, and Saturday only. (6pm to 9pm only)
Price: RM 88 NETT PER PERSON (ADULT), RM 44 NETT PER PERSON (CHILD)

Weekdays Dinner Buffet : Every Wednesday and Thursday only (6pm-9pm only)
Price : RM 70 NETT PER PERSON (ADULT), RM 35 NETT PER PERSON (CHILD)

Kategori budak-budak, jika berusia di bawah umur 4 tahun, FREE je tau!

NAK 25% OFF ? 

Gunalah TableApp nih           : http://bit.ly/TableAppCafeBLD
Boleh Whatsapp teruss ye      :  https://wa.me/60177713327

6 comments:

  1. International sangat kan Nonnn...tiberr ada gado-gado ko... hahahaha sedih tak dapat rasa, macam nak pergi balik laaaa makan...
    Semua sedap...Renaisaance buffet memang tak pernah mengecewakann...guituhhhh

    ReplyDelete
  2. Tu sagu gula melaka ke? Tak de gula melaka tu yang ingatkan bubur sagu je.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada..sy mintak kurangkan..x nak manis sangat..

      Delete
  3. waaaaaaaaaaaa ko makan ek shashimi tu! salute lahhh

    ReplyDelete
  4. Meriah betul menu dia. Boleh try nanti.

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐