Penantian Berakhir, Google AdSense Capai 100USD Buat Kali Pertama!!

Penantian Berakhir, Google AdSense Capai 100USD Buat Kali Pertama!! ||  Alhamdulillah. Yay! Memang target tahun ni kena dapat 100USD dalam akaun AdSense aku! Wishlist tahun 2022 untuk blog, memang nak sangat merasa AdSense ni walaupun ada je job lain boleh capai jumlah tu cepat. Ia umpama berjaya mencapai KPI dalam dunia blogging lebih lebih lagi bila dah letak dot com kat hujung tuh. Hehe.. 

Google AdSense

Jujur, lama gila tunggu jumlahnya cukup 100USD ni, ada ler dalam dua tahun rasanya sebab blog aku bukanlah jenis yang fokus pada SEO pun. Bila rasa nak tulis, aku tulis dan kalau rasa nak share, aku share. Cuma ada masanya aku suka visit jalan jalan blogwalking ke blog orang lain, komen dan share entri aku kat memana yang aku nak. 

Selalu update tak? Ada masanya memang rajin update, cuma nak sampai tahap sehari tiga empat entri tu belum mampu lah pulak... Haha.. Ada masa pulak, malas yakmat. Mood kelaut dalam tapi tak lah sampai seminggu dan sebulan.. Al maklumlah, blogging ni hanyalah part time sahaja, masih ada kerja full time lain yang kena dibuat. 

Cuma aku perasan, ada masanya AdSense naik, PV turun, ada time.. sama sama naik.. Aaaa pening... Hahaa.. Apa pun, bersyukurlah dan teruskan usaha. Ada plan nak betulkan balik entri lama tapi tu pun masih kekangan masa nak siapkan. Entah bila boleh settle 😅 Harap terlaksanalah niat tu tahun ni 😁. 

Bagi mereka yang belum pernah capai 100USD AdSense, don't give up. Teruskan sampai dapat cashout ye. Tahniah kepada mereka yang selalu merasa AdSense.. Best eh kalau tiap bulan dapat duit geli geli gini!! 

Okaylah, masa untuk menunggu emel tentang pembayaran bakal masuk pulak. Hoho... Bolehlah habiskan hutang MARA aku tuh. Target tahun ni settle hutang tu jugak.

Terima kasih tau kepada semua yang sudi singgah blog aku yang picisan ni, klik iklan dan menyokong karier saya sebagai part time blogger.  Kepada sifu, geng JDT Blogger, orang yang tolong setup setup template dan setting blog ni, team yang sudi bekerjasama dengan saya untuk sebarang job or review, I love you! Moga rezeki korang berganda ganda ye ❤️

Syukur, Alhamdulillah. Penantian berakhir, Google Adsense capai 100USD buat kali pertama! Simpan sini buat kenangan sebab excited. Err.. Sorry.. Bukan nak menunjuk yo 😰 Moga faham ler... Haha.. 




Notakaki: Tengah fikir nak update apa lagi besok besok 😄



Post a Comment

30 Comments

  1. Wow alhamdulilah ❤️ tahniah nona ✨✨✨

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Tahniah Nona. Semoga terus sukses dalam dunia blogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih ye.. Aamin! Aamin! Buat yang termampu....

      Delete
  3. wah bestnya.. tahniah sis, semoga terus sukses :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur.. Ha ah, best tu sebab lama menanti kan 🥺 Amin.. Thanks 👍 You too ❤️

      Delete
  4. Alhamdulillah . Tahniah nona . CCL tumpang happy sekali yer .. CCL pun target akhir tahun ni google adsense kena cecah 100usd juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur.. Hehe.. Terima kasih.. Whoaaa.. semoga dapat mencecahnya CCL, terbaiklahhh 🤩

      Delete
  5. alhamdulillah..congrats!!! ni kasi semangat blogger yg lain juga. teringin nak join gak adsense ni..one day

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih.. Ya.. kasik semangat gituh.. Sila join tau 👍

      Delete
  6. alhamdulillah
    tahniahh Nona
    doakan kawan2 jga ye dpt rezeki begini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, syukurlah.. Terima kasih.. Aamin, cepatlah kawan kawan saya dapat capai 100USD AdSense harapnya..

      Delete
  7. Tahniah, Nona. Memang betul, PV ngan adsense tak semestinya seiring.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. hehe.. saya ingat mesti seiring... Tak jugak rupanya

      Delete
  8. Yeay, tahniah....sape nak bagi kan extra money macam tu...AdSense ni kita kena rajin merayau blog orang, baca dan komen dan paling utama kena rajin update...every day....slowly la dapatkan entry 2-3 entry sehari...all the best ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay, betul tuhh! Sapa nak bagi, kan.. huhu.. Bab update bebanyak entri sehari, belum cukup berjaya.. Nanti nanti cuba.. Hahaa.. Terima kasih supportt

      Delete
  9. Alhamdulilah, tahniah Nona.. rezeki memasing.. yang penting usaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, betul tuh sifu..Usaha dan rezeki 👍

      Delete
  10. Tahniahh kak. Alhamdullilah merasa juga adsense. Apa2 pun yg pnting usaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks..Yess, usaha besor, lagi besor ler hasilnya..Kan

      Delete
  11. tahniahhhhhhh. kita ni lambeettt lagi haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukurlah.. Thank youu.. Hehe.. Takpa . slow slow.. Beesabar dan teruskan usaha atau tingkatkan usaha.. gituh .

      Delete
  12. Alhamdulillah tahniah nona manis. Moga nonasani.com sukses terusss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thanks Nur 💓 Aamin, moga terus sukes harapnya 👍

      Delete
  13. Alhamdulillah...tahniah. Perjalanan AdSense ammi jauh lagi...banyak puluh dollar lagi nak sampai ke 100 tu ahakss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih . Ye.. saya pun jauh perjalanan, luas permandangan.. hehe . Moga tercapai segera ye.. teruskan usaha, bersabar dan sukses 💓

      Delete
  14. Wow. Congrats non. Chaiyok ❤️❤️❤️

    ReplyDelete

Thanks For Coming!
Terima Kasih Kerana Singgah!