Pertama Kali Beli dan Pakai Tudung Bawal Minaz Hijab

Pertama Kali Beli dan Pakai Tudung Bawal Minaz Hijab ||  Kisah bulan Mei 2022.. Nampak akak tempat kerja aku, kak Sal namanya.. pakai tudung bawal Minaz ni. Dia memang suka tudung Ariani, Bokitta, Minaz dan seangkatan dengannya. Eh, macam lawa. Selama ni tak kisah langsung sebab terasa banyak lagi tudung tak terpakai selalu. Means pakainya sekali sekala.. Kerja pun banyak pakai tudung sarung atau yang dah siap jahit. Kalau boleh pakai tudung berpin pin, dah lama aku pakai semuanya kat tempat kerja 😅 Tapi nanti ada time, aku bagi kat acik cleaner, elok lagi kot! Err.. kalau rajin, jual mur murr.. Haha..  Kadang kadang ada tudung yang dapat free.. If hadiah birthday, of course lah sayang! 

Ops, okay, berbalik pada tudung bawal Minaz. Disebabkan aku dah terpesona sangat, terus laju bertanya kak Sal pasal tudung bawal Minaz. Saja teringin try tudung berjenama Minaz ni. Jarang lah beli tudung ada jenama camni. Dapat tengok dan rasa perbezaan yang camana, selesa ker idok.. 

Rupanya ni bukan edisi yang terbaru nau tapi i yang baru nampak, tetiba terberkenan... Kahhh! 

Tudung Bawal Minaz

Minaz Hijab Blossom 3.0 

Minaz Hijab

Minaz Hijab


Bawal Minaz Hijab

Bila dah pakai, ehh, best jugak kainnya... tak terlalu keras, dan tak jugak terlalu lembik!!! Love teruk! Haha.. Ada kain mudah tetas, kan... Yang ni.. tidak mudah tetas ye.. Puas hati betul! Senang dibentuk, selesa dan tak panas. Sesuai harga 😄 Materialnya: Classic Cotton Voile ❤️ Reader saya, ada peminat tudung Minaz tak? Huhu




Notahati: Teringin tudung Fazura pulak.. Err.. Tapi masih bertahan, tak layan keinginan sekarang. Tunggu tahun depan ler 😂 Mana tahu dah lupa.. Bahaya ikut nafsu 😅



Post a Comment

17 Comments

  1. Aritu akak tengok2 jugak tudung Minaz ni, nampak cantik tapi tak berani beli kot tak best. Ni dah baca review Nona, bolehlah akak pertimbangkan untuk beli. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.. silakan.. Saya suka jenis kain camni... Corak pun lelawo yang ada tu.. Huhu..Simpan selai koleksi Minaz.. Gituh

      Delete
  2. Nampak Mizan edisi Merdeka tu macam lawa tapi baca review material tudung sebelum ni keras terus hold dulu nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo.. yang edisi Merdeka, x sure pulak material apa eh, yg sy beli ni, lama punya edisi, syok pakai.. Tak keras kejung, tu leh pakai banyak kali.. hehe..

      Delete
  3. tak pernah try pon tudung minaz...Mungkin saya ketinggalan zaman...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. saya pun baru nak try sebab tgk coraknya sekali ni.. selalu tak kenan pulak bila nengok...

      Delete
  4. Replies
    1. Kannnn..saya pun rasa coraknya tu cantik, sesuai la ngn warnanya... haha.. terima kasih

      Delete
  5. cantik juga, nampak macam gaya batik-batik gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. sayaa suka.. warna pun naik gak tu..hehe

      Delete
  6. Cantik2 tudung bawal..tapi tu la, x pandai sgt pakai bawal ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo.. x biasa eh.. sy dulu selalu gak shawl... sejak kerja tempat skrg.. dah kurang bershawl.. asyik berbawal jer.. hahaa

      Delete
  7. Replies
    1. Hehe.. Terima kasih... Suka corak floral gini.. Nice kan

      Delete

Thanks For Coming!
Terima Kasih Kerana Singgah!