Tambah Stok Sambal Nyet Berapi Khairul Aming yang Betul Betul Berapi

Tambah Stok Sambal Nyet Berapi Khairul Aming yang Betul Betul Berapi

Tambah Stok Sambal Nyet Berapi Khairul Aming yang Betul Betul Berapi || Berapi! Berapi mulut aku! Hahahahaa.. First time masa semua berebut nak beli sampaikan setiap saat habis stok, adik aku dapat beli tapi dia bagi rasa rasa sikit je sebab limited katanya.. Eh geram! Tapi memang sedap ler sambal Nyet Khairul Aming ni! Sayang nak bagi kat orang.. Kah! Yang sampai kat kami ni sedap lah... Pedas pun pedas.. Bukan pedas biasa, ada level tinggi sikit lah kepedasannya. Kalau jenis tak tahan pedas, memang tak tahan perut ni.. Mungkin berair mata... 

Aku makan ni taklah berair mata cuma haritu gi campur dengan nasi goreng cili padi, hamek kau.. bertambah pedass rasa nak lempang orang time tu πŸ₯΅ Terjelir jugak lidah menahan kepedasannya weh! 

Minyak banyak la kat dalam.. Untuk ketahanan produk jugak kan. Eii.. suka lah this sambal.. Makan bubur, taruk sambal KA ni, makan nasi goreng, nasi putih, mihun, sedap uii! Nanti nak diet, kena stop.. Hahaha.. Ataupun, berpada pada makan.... Tapi mampukah saya?! πŸ˜†

Sambal Nyet Berapi Khairul Aming

Alkisahnya dalam bulan September aku terbangun kul dua pagi haritu..saja try bukak Shopee nak tengok sale apa ada sekali nampak Sambal Khairul Aming (KA) ni ada stok! Laju lah membelinya.. Dah boleh buat minimum pembelian empat botol tapi sebab nak try try je lagi, aku pun beli dua je.. Sekali rasanya sedap betol!!! Lepas habis dua botol di pembelian pertama, aku up lagi beli tiga botol untuk pembelian kedua. Kemain!

So now total pembelian aku support KA dah lima botol! πŸ˜‚ Sambal lain pun aku tak beli sebanyak ni tau! Harap KA baca lah blog aku.. Tibber! 

Sambal Nyet Berapi

Hei Whatsup KHAIRULAMING! 

Spicy

Ada member aku buat sambal ni sebagai pes nasi goreng. Fulamak! Shedap katanya. Mudah gitu! 

Overall, aku puas hati makan sambal KA ni.. Tapi ada jugak pernah dengar kawan aku cakap, tak sedap sangat.. Ya.. terpulang.. tekak memasing.. Yang cakap sambalnya dalam keadaan kurang elok baunya pun ada.. tak sure pulak tu kenapa ek.. Setakat aku beli, masih helok dan licin dimakan tanpa was was!

Ikut je syarat syaratnya, jangan makan atau cedok sambal menggunakan sudu yang basah. Then kalau dah bukak, aku simpan dalam peti sejuk bagi tahan lama la kunun cuma kalau memang plan sepanjang hari nak dimakan, aku biar je kat luar... Hehehe.. 

 Syukur Alhamdulillah. Memang kena repeat order πŸ‘ Tak rugi tambah Stok Sambal Nyet Berapi Khairul Aming yang Betul Betul Berapi nih! NahπŸ”₯




Post a Comment

13 Comments

  1. Replies
    1. Haha.. Sila lah.. skrg sy tgk.. byk kali je ada stock.. maybe dah ramai try kot.. hehehe

      Delete
  2. Dengar cerita ada produk tiruan. Mungkin mereka terkena.
    Haah selera berbeza. Amboi 5 botol. Cepat betul habiskan sambal. Hehe hantu sambal ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.. mungkin kan... Hehe.. Makan ngn adik jugak... Bukan makan sorang.. Haha

      Delete
  3. seramm kalau pedasss
    memang surender ciknur he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo.. x kuat pedas ea.. hihi . yela memang surrender kalau tak makan pedas sangat

      Delete
  4. Betul betul sedap dan pedas ye nona. Tak sempat nak membeli lagi nona. Nak jugak rasa nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa, sedap bagi saya...sila ler beli..Hehe... Buat rasa-rasa..

      Delete
  5. dah lama kat pasaran, tak pernah cuba lagi non..nak membeli tapi sold out sajo..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, lama dah...Haha..try time tak peak hour sangat....saya banyak kali tengok skrg, ada stok jugak dah beberapa kalini..hehehe

      Delete
  6. Belum ada rezeki nk rasa sambal nyet ni , tak sempat nk rebut asyik sold out

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, kan..mmg laku keras ui... tapi Nona beberapa kali tengok, ada jugak balance stock..tu beli dan beli aje..hahaha

      Delete
  7. Sedap kan.tapi pedas dia, Ya Allah. Kena amik sikit je

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .