Hilton Holidays: Festive Feasts at Makan Kitchen Doubletree by Hilton

Hilton Holidays: Festive Feasts at Makan Kitchen Doubletree by Hilton

Hilton Holidays: Festive Feasts  at Makan Kitchen Doubletree by Hilton ||  Musim percutian kini kembali! Mesti ramai kan ambil cuti untuk spend time lebih bersama keluarga tercinta sempena cuti sekolah Dan cuti perayaan nanti! 😍 Korang mungkin boleh plan untuk spend time makan makan special kat sini, Hotel Doubletree by Hilton untuk kegembiraan Dan keselesaan bersama ❣️ Happy ke tengok makanan kat sini??? Eh, of course lah! Sebab Nona sendiri dah pergi tengok and try dinner kat sini haritu! Banyak sungguh menu pilihan, tak boring lah senang cakap! Dapat merasa macam macam. Nak daging, ada! Nak Ayam, ada! Nak ikan, ada! Nak itik, ada! Ehh, memang macam macam ada Dan rasanya pun not bad. Nona makan dengan penuh berselera semuanya 😍 Jom tengok menu yang ada dalam Hilton Holidays: Festive Feasts  at Makan Kitchen Doubletree by Hilton.

Menu festive celebration ni dah bermula Dari 17 November 2023 sehingga 1 January 2024 nanti. Wow! Boleh celebrate new  year kat sini ler.. Makan makan with lovely one 🫢 Ops, bukan sahaja menu yang mengikut citarasa Melayu, western food and indian food pun ada! At first, I think only lauk pauk je ada, tak sangka pulak dim sum and Pau also ada! Excitedku bertambah bila nampak Peking duck tersedia sekali kat situ! Jujur cakap, menarik betul! I loveee! Loveee it! Gambar banyak tapi more pictures at my Facebook

Hilton Holidays

Let the joy of the festive season unfold where each moment is steeped in wonder and delight. Amidst shimmering decorations and treasured memories in the making, discover exclusive surprises and heartwarming moments with those you cherish. 

Festive Feasts

Eat, drink and be merry with loved ones over our fabulous year-end spreads. Celebrate the joy of togetherness with every bite as your savour seasonal specials including hearty roasts and delectable desserts.

Salmon

SALMON COULIBIAC

Sedapnyaaaa! I do love this! Rangup di luar, lembut di dalam.. Agituh! 

Oysters

Haaaa, oysters pun ada! Sesuai sangat lah dengan harga dinner buffet yang ditawarkan, siap ada ni! 

Beef

Angus Beef Whole Leg

Tak muak sebab disertakan sauce untuk menu ni.


Ulam

Ulam-ulaman ✅ 

Ikut citarasa tekak Melayu jugak ek kat sini. Bolehlah makan dengan nasi putih Dan lauk pauk lain kat sini. Kalau menacri cari ikan Bakar pun ada Tau! Berulang kali aku makan makanan bakar bakar bersama kuah sambalnya. Memang menyelerakan tekak!! And then if you want sate, and otak otak? Also ada! Fuh, complete betul!!!


Ketam

Baked Crab with Lemon Capers Sauce

Antara lauk pauk yang ada. Selain ketam Dan Ayam, ada jugak udang, ikan Patin, Dan sayur sayuran pelbagai jenis! Salad bar pun ada! Tak payah risau, i told you, banyak pilihan! 

Chicken

Dry Chilli Chicken

Dessert

Dessert pun tak nak kalah. Mostly dessert kat sini pun aku suka try! You nak apa? Mousse, tiramisu cake, crepe, choc fountain like above, and others! Aaa.. Melting ✅

Kek

Uit, buat senaman ek 😁

Makan kitchen

Chak! Birthday celebration for them! Terkejut betul muka sis Lin haritu 😁 Macamtulah aku masa dorang nyanyikan birthday song haritu for my birthday πŸ˜† Yes, anyone boleh celebrate birthday kat sini tau. Boleh check out birthday packages yang available here ✅


π…π„π’π“πˆπ•π„ 𝐅𝐄𝐀𝐒𝐓𝐒 𝐀𝐓 πŒπ€πŠπ€π πŠπˆπ“π‚π‡π„π  DoubleTree by Hilton 


• Festive Weekday Lunch Buffet
17th November - 29th December 
Adult: RM78 | Child: RM39

• Festive Dinner Buffet
17th November - 30th December 
Adult: From RM128 | Child: From RM64

• Christmas Dinner Buffet and Christmas High Tea Buffet
22nd - 25th December 
Adult: From RM128 | Child: From RM64

• New Year’s Eve Dinner Buffet and New Year’s Day High Tea Buffet
31st December | 1st January 2024
Adult: From RM98 | Child: From RM49

CONTACT 


☎️ +607 268 6868
πŸ“© JohorBahru.FB@hilton.com
πŸ”— https://bit.ly/HiltonHolidays-DTJB 


Post a Comment

4 Comments

  1. Aah..sedap-sedap semua, bingung mau pilih yang manaπŸ˜€πŸ‘

    ReplyDelete
  2. Double tree by Hilton memang best kalo makanan πŸ‘πŸ‘πŸ‘. Sekali coba makan di sana, tak ada yg tak sedap. Semuaaa enak 🀀❤️. Ntahlaah double tree JKT ada buat event macam nih tak yaa. Harus cek dulu

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .