Lunch dengan Sayur Bening Jantung Pisang Harini

Lunch dengan Sayur Bening Jantung Pisang Harini

Lunch dengan Sayur Bening Jantung Pisang Harini || Lunch time! Berselera pulak tengok lauk kat kantin tempat kerja tadi tengahari. Tanpa berlengah, laju jer lunch dengan Sayur Bening Jantung Pisang harini. Lepastu tambah Ayam Masak Rendang Dan nasi putih dalam kuantiti half. Ok ngam!

Aku suka sayur Jantung Pisang, tak kira lah Masak apa pun. Boleh telan punya. Naik mood Dan selera. Cumanya lagi sedap Kalau Jantung Pisang tu lebih lembut la teksturnya. Kalau Masak Bening ni, terasa macam tak berapa lembut tapi aku habiskan jugak! Memang camtu ke ek?? Atau kat sini je gitu? Makan tetap makan, sebab boleh lagi dimakan. Rugi dah bayar! Hahaa..Takda lah sampai sakit Gigi, boleh lagi nak ngunyah.. Hihi~

Jantung Pisang

Sayur Bening

Zoom in... Resepi bolehlah diGoogle ye πŸ˜‚

Korang lunch apa tu?


Post a Comment

12 Comments

  1. jantung pisang msk lemak sedapp nya, cicah sambl atau airkerabu pun sodappo

    ReplyDelete
  2. Sedapnyaa dulu dulu pernah la makan jantung pisang cicah budu lauk ikan singgang

    ReplyDelete
  3. Tak pernah buat bening jantung pisang.
    Kalau rebus selalulah

    ReplyDelete
  4. Samaaaaa, saya juga suka jantung pisang ❤️❤️. Tapi tak pintar buat sendiri. Dulu mama sering buat dan sedap. Tapi saya pernah coba, failed sangat hahahahha. Belum semangat nak coba lagi πŸ˜„. Kalo ada yg jual, baru beli..

    ReplyDelete
  5. Tak pernah jumpa lagi jantung pisang dimasak bening... Tapi jantung pisang ni kalau rebus cicah sambal belacan pun dah sedap sangat dah πŸ˜‹

    ReplyDelete
  6. masa kecik ammi tak suka jantung pisang tapi sekarng ni bila dah tak kecik tak pernah pulak teringin nak ambil masa memilih lauk. Rasanya macam kena cuba sekalilah...mana tau bila dah besar ni tekak dah boleh terima rasa itu

    ReplyDelete
  7. lawankan dengan sambal belacan sedapnya

    ReplyDelete
  8. aku belum pernah makan jantung pisang, sepertinya enak :D

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .