Tergelak di Zoo Johor

Spend Time Together|| Hai ! Syukur masih bernyawa :)

Lokasi : Zoo Johor
Bayaran Masuk : RM2 dewasa.


Ni adalah kisah lucu time pergi ke zoo hari tu.. Tengok haiwann japp !



Suka tengok :)

Bawak si kecik Itah tengok zoo Johor.... aku tak pernah lah pergi tanpa bawak budak kecik, walaupun member aku ni muda berapa tahun je ngan aku, tetap panggil si kecik, sebab orangnya memang kecikkk !

Singa tengah kehausan !

Kat sinilah aku tergelak sekejap ! Aku terdengar perbualan sorang budak kecik dengan ibunya .. Lebih kurang macam di bawah :-

Anak : Ibu, ibu.....singaaaa! Aummmmm!
Ibu : Haaa, besar...singa tengah tido... (Merujuk kepada singa lain yang tengah terbaring tidur)

Anak : Haa> Singa tidur, kenapa takde bantal bu ???! Dia takde bantal ?

Dan ibu tergelak.....

====================================

Budak kecik memang banyak persoalan ehh........... boleh pulak samakan rutin manusia dengan haiwan.

Tapi tu maknanya, sel-sel otak mereka sedang berhubung, belajar perbezaan kehidupan di dunia ni, bahawa  haiwan and manusia ada perbezaan...bukan semua makhluk sama..kan~ 

Encik Gajah laparr

Sempat aku merasa bagi gajah makan, dan bermain permainan kat situ..........Ishh, ishh, sepanjang 25 tahun hidup kat Johor ni, tak pernah buat aktiviti bagi makan dan bermain go kart air kalau singgah Zoo Johor ~

Naik bende alah go-kart air ni, lenguh kaki i  kayuh .... so lepak lepak tetengah tasek tuu...huhu~
RM 10 untuk 15 minit ! Satu barang ni ~

Love You Both !

Tempat duduk untuk 4 orang, tapi kami bertiga je, Ngko ghaser ?? Tak stabil ahh~
HAHAHA~ Ni pon tergelakk tau.


Niii pon tak pernah I buat, ahhahhah~ Ok la, keep memory in life !

Let's pergi makan pulokkk ~

===========================================


So far, how Zoo Johor? Hmm, time kami pergi nih, banyak yang ditutup untuk pengubahsuaian....mesti nak buat lagiii cantikk.....Tak dapat i tengok rusa and kancil tau..hmm... nak bgai makan burung pun tak boleh, dah ditutup seketika.....

Im waiting for the changes ! Nanti boleh singgah lagii ~


17 comments:

  1. Seronoknya..kak PC pun tak pernah lagi pegi zoo JB..

    ReplyDelete
  2. Tak pernah pergi lagi. Tunggu anak besar sikit la pergi.. Hee~

    ReplyDelete
  3. seronoknya. taksangka rm2 je bayaran masuk

    ReplyDelete
  4. Dah beberapa kali pegi Zoo JDT ni.
    Dulu2 takde lagi gokart kayuh tu.

    ReplyDelete
  5. last pergi dengan umai beberapa bulan lepas, tu pun tak round sampai habis sebab hujan lebat pulakkkk..nanti nak pergi lagi, tak puas!

    ReplyDelete
  6. hahahhahahaha kenapa singa tidur tak de bantal...hahahahhahaaa... ain ponn bolehh gelakkk dengarr..

    ReplyDelete
  7. sampai ke situ plak perginya.... singa memang takde bantal... takde sapa nak shopping kan... hihihi...

    ReplyDelete
  8. wah murahnya tiket masuk zoo johor...sangat berbeza dgn tiket zoo melaka..hehehe ade kesempatan bole pergi..

    ReplyDelete
  9. Tergelak aku nengok ko..kecik kecik tak nak pergi zoo katanya hahahaha
    Sekali prgi, binatang pun dah warga emas hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaaa...yeahh...nampak byk warga emas..kahh3

      Delete
  10. Tak pernah lagi masuk zoo Johor. Serius RM2?

    ReplyDelete
  11. Org Johor boleh la pergi zoo kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh betul tuu..semua orang pun boleh pergii..hehe

      Delete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐