Ingat Pesanan Pak Samad

Ingat Pesanan Pak Samad  || Siapa Pak Samad?? Hehe..kalau korang tengok drama 7 Hari Mencintaiku kat TV3 tu, mesti korang kenal siapa Pak Samad.. Terkini, drama 7 Hari Mencintaiku 3 telah tamat episodnya. Aku mengikutinya, cuma kadang kadang selang hari sebab risau terlalu rasa sakit hati... Jalan ceritanya masih dapat difahamkan. Pompuan ni jealous dengan orang tu, nanti ada yang tolong mengapi-apikan dan sebagainya.. Gituh!

Apa pun, di setiap musim pasti ada watak yang akan meninggal dunia dan babak babak yang menyayat hati. Dalam episod akhir 7 Hari Mencintaiku 3 kalini, Pak Samad, bapaknya Khuzairi, suami Mak Leha tu yang meninggal dunia. Sedih sungguh ui!!!

Masa 7 Hari Mencintaiku yang Pertama, Buntat seorang kanak-kanak meninggal akibat dipukul teruk untuk selamatkan Mia Adriana. Dalam 7 Hari Mencintaiku 2, watak Hayati yang dipegang oleh Jasmin Hamid pula yang meninggalkan semua akibat heart attack. Adakah season keempat pula? Tak mungkinlah kalau takda Pak Samad.. Hehe.. 

Selain daripada rasa sakit hati sepanjang musim, terselit juga pengajaran yang boleh diambil sebenarnya.

Boleh tengok video di bawah, permintaan dan pesanan Pak Samad sebelum menutup mata:

'Sayangi, Cintai Dan Kasihi Isteri dan Anak-Anak Kamu. Hargai Mereka, Cintai Mereka'

Pesanan yang ringkas tapi padat. Dalam kisah realiti sememangnya wujud insan yang melupakan keluarga, tidak menghargai insan tersayang dan hilang cinta buat insan yang pernah disayangi. Bila cinta dilupakan dan tidak dihargai maka tanggungjawab pun tidak dilaksanakan dengan baik. Berpecah belah dan mudah berprasangka itu mudah terjadi. Hmm..

7 Hari Mencintaiku

Apa pun, berdoalah semoga berbahagia semua keluarga kita.. Amin! Sesama lah kita ingat pesanan Pak Samad ye 😄



Notakaki: Tengok drama takpa, jangan memanjang nak berdrama 😂

Post a Comment

15 Comments

  1. Malas nak tgok..nanti tkot sakit hati..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan ler camtu... x sakit hati lerr.. Heheh...

      Delete
  2. ala xtgk drama ni.. yg season 1 aritu tgk pon gitu2 je.. xsempat nk layan.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo... Tengok gitu gitu eh.. Takpa.. bebila free leh cuba kejor... Hihi

      Delete
  3. arwah tu dulu baik orangnyer.. 😅😅

    ReplyDelete
  4. itulah... ramai sgt yg meninggal kali ni... chehh mcm follow je sy ni padahal tgk klip dt TT je.. hahaha

    ReplyDelete
  5. Pak Samad sudah meninggal dalam cerita.
    Ya betul ambil pengajaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa.. dalam cerita aje... Ambil pengajaran yang perlu.. gituh

      Delete
  6. Tgk episod last tu he hee
    tgh2 agak bosan asyik gaduh2 so abaikan je .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.... gaduhhh memanjang.. hahahaa... Stresss nengok

      Delete
  7. yeee aku pun tak layan sebab takut rasa sakit hati sangat...tapi akhirnya tiga episod last, aku layan sebab sis lin la nengok dalam kereta..hahahaha

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐