Bazar Vibes di Bazar Makan-Makan, Hotel Opero

Bazar Vibes di Bazar Makan-Makan, Hotel Opero  ||Alhamdulillahhh, haritu masa hari ketiga puasa, dapat aku menikmati kelazatan makanan kat hotel yang baru je dibuka kat area Pasir Gudang nih! Memang terbaik dan banyak gila pilihan makanan. Dari dalam, sampai ke bahagian luar. Dapat kurasakan vibe bazar Ramadan cuma special sebab berbumbung laluan pejalan kaki tu..Hehe..  

Pilihan menu yang pelbagai dan tidak membosankan! Pergh...aneka lauk pauk, kerabu, makanan kampung, western, kuih muih tradisional, sup, bubur, desserts and drinks disediakan khusus buat semua yang datang berbuka di sini tau. Lagi best tengok dorang LIVE memasak dan bako bako..Oh ya, lagi satu, kita boleh keluarkan ice cream tu sebanyak yang kita nak dari mesin aiskrim Opero! Hehe..

Let me highlight beberapa menu yang ada:

Laksa Johor

Ayam Golek

Lamb Chop

Murtabak

Apam Balik

Otak-otak

Pepes Ayam

Salmon

Rojak

7 Spicy Prawn

Ketupat dan Lemang

Dim sum dan Sushi

Seafood on Ice

Bubur Durian

Nasi Ayam

Kue teow dan Maggi Goreng

Durian Goreng



Kerabu

Aneka Kerabu

Salted Egg Squid

Salted Egg Squid


Rendang

Rendang Lengkuas Ayam

Opero

Kong Pow Chicken


Rendang Daging

Rendang Daging Cili Hijau

Lemang

Salmon

Salmon with Creamy Herb Sauce


Potato Gnocchi

Seafood

Extravagance Seafood on Ice

Sushi

Sushis

Putu Bambu

Putu Mayam+Putu Bambu! Ops, bukan putu bambu coklat tau..Itu guna gula perang.

Durian goreng

Durian Goreng is a must!

Pepes ayam

Pepes ayam


Dim Sum

Ikan Bakar

Air

Tart




Kek

Ketayap

Opero Hotel

My first round on that day. Salmon, sotong, salad dan daging! Nyummmmmy!

Opero

Mesin aiskrim Opero! Terbaiklah!


Buat sendiri la ice cream awak. Topping and flavour apa pilihanmu? Kita bebas nak letak dalam cone or mangkuk. Up to you. 

Opero Hotel

Ha, camnilah suasana bazar kar Opero Hotel tuh.. Banyak sangat memang best best!

Opero Hotel

Sambil berbuka, semua orang pasti terhibur dengan persembahan di atas pentas.

Overall, aku teruja dengan konsep yang digunakan, pelbagai menu yang memenuhi citarasa saya... Antaranya ialah durian goreng! Salmon pun sedap. Ayam golek, lamb chop, murtabak, pepes ayam, daging or ayam rendang, maggi guring, dim sum, pau, putu mayam dan banyakkk lagi ui! Nak type nama setiap menu memang tak mampu lah. Gambar banyak yang lain aku masuk Facebook tau. 

Puas hati sangat, dan memang sesuai dengan harganya. Complete! Antara boleh telan banyak atau tak je...Readykan perut secukupnya okayh!

So here is the details about Bazar Makan Makan di Opero Hotel. Bebetul berhampiran dengan Mid Valley, Johor.

Opero Hotel

Harganya


Waze: Opero Hotel

Alamat Penuh: No.2, Jalan Southkey 1/2, Kota Southkey, 80150 Johor Bahru, Johor

๐Ÿ“… 4 April - 2 Mei 2022 
๐Ÿ“Grand Florius Ballroom
๐Ÿ•ก 6.30pm to 10.30pm 

๐Ÿ’ธ Harga
Dewasa RM148
Kanak-kanak RM69

Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh dibuat melalui nombor whatsapp 01136800899


Post a Comment

4 Comments

  1. Penuh satu muka gambo makanan, semua sedap-sedapkan Non.. Bubur durian dia pun, arghhh nikmattttt..

    ReplyDelete
  2. sedapnya nampak..
    mula-mula ammi ingat putu mayam tu warna coklat..gula merah dia sebenarnya ye.

    kerabu udang tu nampak gerammmmmm je

    ReplyDelete
  3. Menu luar biasa terutama gnocci.
    Paling penting kena sedap dan cukup rempah ratus.

    ReplyDelete
  4. craving ice cream eh hahahaaa

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐