Nikmati Nasi Arab Kambing Dan Makan Bersama Menggunakan Dulang di Rasa Al Aqsa, Johor

Nikmati Nasi Arab Kambing Dan Makan Bersama Menggunakan Dulang! || Ini kisah setelah puas main bowling selama dua jam di Pelangi Leisure Mall! Fuhh, Lapo bukan main lah lepas settle membowling.... Kahh! Bapak Aku bawak kami singgah ke kedai makan Nasi Arab Rasa Al-Aqsa ni. 

Menu yang kami makan ni ialah Nasi Maqlubah. Dah lama gak Tak pekena Nasi Arab. Huhuu... Jomlah kasik cuba satu kali!

Nasi Maqlubah Kambing.
Ambil set hidangan untuk tiga orang tapi familyku makan berempat. Banyak jugak portion nya. Dagingnyaaaa lembut sangat lahhhh! Tak cukup pulak rasaa! Macam nak makan banyak lagi daging Kambing tuuu woi!

Ye, kami pilih yang Kambing punya...sebab dah selalu sangat makan lauk ayammm...Kita try mintak hidangan untuk tiga orang dan share makan bersama di dalam dulang. Best jugak.. Betul betul ikut Sunnah gitu...Didatangkan dengan sayur, kuah Dan sup..tapi gambar elok takda disebabkan dah kelaparan sangat. Hahahahaa... Sila rujuk picture di bawah saja.

Itu set lengkap. Sambal hijau tu sedap, rasa tak cukup. Adik aku fikir campur wasabi, tapi ianya tak bercampur wasabi ye.. Menyelerakan sangat!

Ramai jugak orang yang menyinggah untuk nikmati kelazatan Nasi Arab Kat sini.


Air Teh O Maramiya

Air ni pun sedap, walaupun aku tak gemar baunya. Nasib baunya tak kuat sangat. Bolehla habis secawan. Ahhahahaa.. It is teh Lipton tapi bercampur dengan herba yang takku tahu apa namanya....

Ha, jemput singgah Tau! Apehal rasa gambar ni menggoda pulak!
HAHA..

Bukti datang time PKPP. Hahaha

Okay, Nanti Nak Datang Lagi....Heheee

Selain tuu, Apa lagi set yang ada??


Kita dibenarkan memilih sama ada nak mintak delivery, Selfpickup atau DINE IN nasi arab rasa Al Aqsa.

🛵Delivery- pasir gudang ke taman perling
Area JB, permas jaya, Johor jaya, Taman molek, ehsan Jaya, desa jaya, desa cemerlang, pelangi indah, kg melayu, majidi baru, Larkin, BBU dan kawasan BERHAMPIRAN. RUNNER CAJ RM10. 

🏠Selfpickup - taman megah ria.

NASI ARAB RASA AL AQSA
MBJB D'KONTENA
JALAN PERMAS 10/10
BANDAR BARU PERMAS JAYA

WAZE:
NASI ARAB RASA AL AQSA

LANDMARK:
MC DONALD PERMAS JAYA 

đź•šUrusniaga bermula 11 pg hingga 9 malam. 
Sepanjang tu boleh order. Jika nak order banyak, kena order sehari awal. 

Cuti setiap hari SELASA. 

📲 www.wasap.my/60177608310

Facebook, Cari di mama seperti di dalam gambar







12 ulasan:

  1. alahaii macam sedap pula nasi tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan macam..memang sedap digaul dengan semuaaaa...mashaAllah sedap!

      Padam
  2. Halah nikmatnya dapat makan kat sini non

    BalasPadam
  3. Perghh ko Nonnn...macam duta dah ek hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kannn... Ahahahaha.. free promo..tiberghhhh

      Padam
  4. Sedapnya nasi arab. Kami ada satu kedai yang memang menjadi favourite kami kalau nak makan nasi arab/nasi mandy. memang repeat situ je la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye eh..whoaaa..Saya belum Ada..maybe yang ni boleh masuk list..Harga pun cun je dengan set yang disediakan..hehe

      Padam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Take Care!