Salam Aidiladha 2020 || Tragedi Yang Takkan Dilupakan!!

Aidiladha 2020 ||  Alhamdulillah. Masih bernyawa...Salam Aidiladha buat semua yang menyambut perayaan ini...

Moga semua baik baik saja buat korang..Masa menaip sekarang ni..aku masih dalam keadaan terkejut... Nak simpan sini sebagai kenangan pahit..


Tadi dalam perjalanan balik kampung nenek, aku dan family dapat  kemalangan.. Berderau darah kami! Ada sebuah Kereta Axia tu buat U-Turn, lepastu terus nak masuk simpang kanan...Aku dah memang berada di laluan kiri, tiba tiba kereta tu laju je keluar terlajak sampai amek site lorong aku untuk seberang ke kanan.. Tak stop dulu Dan tengok Kiri kanan ...Aku mengelak masuk lorong kanan..tapi dia pun laju je langgor kereta akuuuu...Lepas langgar tu, Aku terus halakan stereng nak masuk line kiri balik, tapi sebab bumper depan dah pecah, kereta aku terpusing macam patah balik. Seram weh! Sumpah seram Dan menggigil! 


Aku tengok semua family dalam keadaan ok. Sepanjang 8-9 tahun Aku bawak kereta, ini kali pertama dapat accident macamni! Serammm gile lah! Lepastu adik aku dah keluar nak marah driver tu..Aku blur..tengok Kereta yang aku bawak tu bersepai, bumper depan belakang kopak, lampu pun.. teruk jugak.. Huishh.. Pastu harini jugak terus ke Balai Polis, untuk melaporkan kejadian. Mintak nak claim insurance jugak sekali jalan... Huk huk...
 

Aku tak drive laju, bawak macam biasa jalan kampung la..tapi mana sempat nak break, kalau camtu, pintu orang tu mesti kemek gak sebab terlajak punya nanti...tapi ni tak..cuma bumper depan dia tercabut sebab dia langgar semasa aku cuba mengelak sampai ke penghadang laluan kanan weh..

Bayangkan, lepas kena langgar tu, aku control stereng balik masuk kiri, sebab Risau ada Kereta Kat depan di laluan kanan..I can't imagine IF ada Kereta or lorry kat laluan sebelah tu..ya Allah..bersyukur ya Allah... Allah Maha Pelindung.. Allah beri kehidupan lagi.... Alhamdulillah, Tak terkorban di Hari Raya Qurban nihhhh... 

Selalunya, kes kes accident paling aku tak nak baca dalam paper or internet... takut jadi fobia..tetiba harini, aku dah macam main kereta langgar langar tu..versi real punyaaaaa oi! Ya Allah! Harapnya, taknak la berulang lagi!!! Moga selamat walau di mana pun kita berada... Amin....

                                          I love you, myself....





13 comments:

  1. Salam aidil adha 1441 H
    Syukur, alhamdulillah selamat

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah tiada kemalangan jiwa. Kekadang kita memang dah hati-hati dah drive, orang lain pulak yang cuai. Salam Aidiladha Nona

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah kau dan keluarga selamat. Take care non

    ReplyDelete
  5. allahu, nasib baik tak terjadi apa2.. kalau ekin dekat sana, confirm traumaaaa tsk tsk..semoga segala urusan dipermudahkan

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..semua baik aja..semoga Allah lindungi kita semua dari perkara yg tak elok..Aaminn

    ReplyDelete
  7. Ya Allah takutnya nona..moga Allah sentiasa lindungi nona dan family..

    ReplyDelete
  8. Ya Allah.. Tragedi raya korban..
    Alhamdulillah. Masih panjang umur..

    Husniey #813 datang follow sini

    ReplyDelete
  9. Ya Allah Nonn...alhamdulilah semuanya baik-baik aja...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..semua selamat.
    kadang kita dah hati2 tapi orang lain punya pasal kita pulak jadi mangsa..

    ReplyDelete
  11. Ya Allah..Nona!!!! 😭😭😭😭

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. huhu.
    Teringat kes isteri kereta total loss akibat kebodohan org lain memandu.
    bila baca kes macam ni rasa geram sangat dengan pemandu yang tak berhemah

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐