Throwback Makan Ikan Patin Masak Tempoyak Pemberian Orang

Throwback Makan Ikan Patin Masak Tempoyak Pemberian Orang

Throwback Makan Ikan Patin Masak Tempoyak Pemberian Orang || Hai. Salam hujung minggu...Dah jarang update blog ek lepas AdSense cukup dan masuk haritu... Hahahaha.. Patutnya lebih bersemangat! 

Sekarang ni mood kelaut dalam sikitlah.. Sebab ada bisul di dalam mataku dan badan pun sakit sakit akibat salah postur duduk masa buat kerja berejam haritu sampai kul 1 pagi . Fuh.. Tambah pulak ada beberapa urusan berkenaan farewell party untuk few members. Sedihh bab ni.. Nanti cerita kalau rajinπŸ˜…

Jadinya harini aku buat throwback jela sebab sekarang ni perut tengah laparrr.. Tentang ikan Patin masak tempoyak. Member bagi, dia cakap sedap.. so aku pun tanpa segan menerimanya... Orang dah bagi, buatpe menolak... Haha 

Ikan Patin Masak Tempoyak

Ikan Patin

Perghh...sedap betul! Makan dengan nasi panas panas.. Err.. ada yang tak makan ikan patin ker?? 

Well, Nona kan.... Ikan laut, atau ikan sungai, semua aku sebat.. Belut pun aku sebat 🀣 Dah masak, rasa semua sedap je.. janji tak bau hanyir dan masak dengan cara yang betul... Alhamdulillah. Kenyang dan elok je perut lepas makan ikan ni...  

Boleh Google sendiri ehh.. resepi menu ikan patin masak tempoyak ni.. Ada versi cara memasing.. gituh! Sekian kisah Throwback Makan Ikan Patin Masak Tempoyak Pemberian Orang πŸ’•


Post a Comment

10 Comments

  1. Harap bisul dalam mata sudah hilang sepenuhnya.
    Memang banyak versi masak patin tempoyak ni. Semuanya sedap belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ... Belum hilang sepenuhnya.... Sobbsss! Otw pulih... Kan... byk versi resepi....

      Delete
  2. Semoga cepat sembuh... sedapnya ikan patin masak lemak! Tapi klu ikan patin tempoyak mmg boleh bertambah2 nasi dalam pinggan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks... Aamin... Sedp tuhhhh... bertambah tammbahh

      Delete
  3. Nampak sedapnyer
    Wak makan ikan patin
    tapi tak makan tempoyak
    Walau pun buat dan jual tempoyak

    ReplyDelete
  4. Suka juga lauk patin masak lemak cuma jarang dapat makan.

    ReplyDelete
  5. lama rasanya tak makan lauk patin masak lemak ni

    ReplyDelete
  6. dah lama tak masak ikan patin tempoyak. Macam nak cari ikan patin je minggu ni. Tempoyak dah ada dah.. hehe..

    ReplyDelete
  7. busyra tak makna ikan patin.. tp tngok ni mcm sedap pulak

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .