Nona, Kau Kenapa Langgar Perintah Tak Duduk Rumah??!

Nona, Kenapa Tak Duduk Rumah?? || Aku dah beberapa kali dapat soalan ni... Pastu mereka suruh aku report kepada pihak atasan, pihak tertentu... Wohoo, prihatin....Terima kasih.....Hehe... dan aku akan jawab dengan tenang. Aku kerja di bahagian sektor pengeluaran makanan. Perdana Menteri cakap, bahagian sektor makanan tak boleh berhenti nanti orang nak makan apa..





That's why aku kena bertugas di saat genting ni. Perasaan? Gundah gulana jugak, sebab kat company aku pun aku jumpa ramai orang dan pelbagai bangsa.. Yang aku pun tak pasti, adakah mereka betul-betul sihat or not???

Pergi kerja hari hari anggap macam takda apa berlaku dalam dunia nii... Mood pun merudum tengok orang lain cuti berkurung..tapi aku tetap bersyukur...Hope kekal semangat kerja nih..

Amin.

So korang yang dapat peluang untuk berada di rumah, hargailah masa ini..pejam celik sebenarnya kejap je. Aku punya time bekerja pun bertukar gara-gara Covid 19 ni sebab nak kurangkan sikit manusia dalam tempat bekerja ni dalam satu-satu masa. Minggu ni masuk 3 petang, balik 11 malam...tapi mesti terlebih, sampai dekat pukul 12 malam lah jugak.  Next week masuk kul 7 pagi, balik jam 3 petang. Ok, ni aku suka..hehe.. Sempat zumba gihtu........(Rajin ker??)

Apa yang aku buat sekarang,  cuba tingkatkan imun badan dan mengikut segala tips yang dicadangkan selagi tak mengarut.. Huhu....  Jom teruskan berdoa dan kuatkan semangat agar hapus segera COVID 19 ni..Mereka yang di Frontline semua harapkan kita.. Penat woi jadi doktor, nurse.. yang terlibat dalam perubatan ni...kita lah kena tolong, Sapa lagi...Jangan berdegil sangat..degil degil nak ke mana??!!


Hm..Tak kisah buatan manusia ke apa, sebab segala yang berlaku adalah kehendak Dia yang Esa. Take care everyone!

You take care of me, I will take care of you too.... Chiaaaaaa....




10 ulasan:

  1. alhamdulillah, slh 1 hikmah covid ni dpt luangkan masa dgn family. syukur sempat balik kmpg sblm virus melanda

    BalasPadam
  2. im too scared to go out

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  3. aku ingatkan ko bawah sekali tu non..hahahah

    BalasPadam
  4. Semoga dipermudahkan segala urusan non. Take care non..

    BalasPadam
  5. Take care Nona. Keep strong.

    BalasPadam
  6. kerja elok2. yang penting jaga kebersihan

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Take Care!