Sweet Surprise Birthday 2020 Yang Berjaya!

Surprise Birthday 2020 Yang Berjaya || Alhamdulillah, masih bernyawa. Masih dapat berblog,  bekerja, dapat duduk rumah, dapat makan, minum, solat, tidur. So sebelum Bulan March melabuhkan tirainya, aku nak throwback surprise yang menjadik sempena birthday aku yang lalu. (Covid-19 belum berleluasa di Malaysia). Ini memang kenangan paling sweet sepanjang 27 tahun hidup! Kahh~


Kebiasaannya, dalam family aku kami just keluar makan aje kalau sambut birthday. Pada hari kejadian, aku pun tak expect langsung dorang pakat buat surprise ni tau. Adik aku pesan, pakai baju lawa-lawa.. Dah malam-malam, malas pulak...jadi aku sarung je blaus yang ada and tudung sarung! Hewheww~ Plan nak pergi makan chicken chop je kat kedai makan yang dekat dengan rumah. But then tutup oi. Kami pergi ke Pizza Hut pulak. Uiishhh, lagi penuh mejaa! Aku cakap, balik jela..malas lah nak celebrate-celebrate... Sebab aku rasa diri ini sudah berusia sangat tau. 

Tapi maybe sebab adik aku dah plan, jadi tukar lagi plan, pergi kedai makan berlauk, dekat je dengan tempat kerja bapak aku. Kalau siang, ada jual nasi kak wok. Bila dah malam, kami order makanan set aje.. Jimat.. Huhu... Antara lauk ialah ikan sweet sour, tomyam, telur, dan sayur. 


Cheat day satu malam harituh! Ayoooo... 

Kemudian, adik adik aku cakap nak gi basuh tangan. Tunggu lama gak, sampaikan abah aku dapat agak apa dorang cuba buat.. Huhu....Dua tiga minit kemudian.....Betul tekaan abah! Dorang masuk kedai dengan jambangan coklat, dan selempang 'Happy Birthday' weh! Untuk aku! Seketul Nona!

Full set.  First time ever!
Speechles, rasa macam.... EH, mimpi ke nih?! Tak pernah-pernah pun!
Kelip mata balik, ehh..dunia nyata lah! HAHA!


Ha, nampak tak terujanya muka kami! Hehee..
Cantik baju adik aku, amek bapak punya dong!Fashion sangat!

She is mastermind. Plan baik punya! 

Dia cakap, dah kerja, baru boleh buat benda-benda ni semua..
Boekk ah Nab! Miahhahaha.. 

Aku rasa..memang berjaya plan adik aku! Tak disangka-sangka...

Sebelum makan berat, abah aku keluarkan isi durian, pelam bagai dibeli dari tempat kerja..
Isi perut katanya... Yeah, kat sini, durian dibenarkan...Tak dilarang ~

-LAP AIR MATA -

I love all my family. 
Semoga family Nona dilindungiNYA, panjang umur, diberkatiNYA, dan dikuatkan semangat dalam kehidupan.

Maaf salah silap Nona ya. 

Close up chocolate bouquet ! Soo cute and beautiful!
Sweet sangat adik-adik aku.. HAHAHA!

I love Chocolate!

Moga Nornaqiyah terus sihat, dilindungiNYA, murah rezeki, bahagia dan berjaya!

AMIN












Notahati : YA Allah, hapuskanlah wabak Covid-19 dengan segera....Nak harini, harini jugak hancur Covid 19




6 ulasan:

  1. bestnya non...sekali sekala kan sambut birthday dengan surprise macam ni, memang rasa bahagia...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha ah, best . Lagi kalau Tak disangka sangkaaa.. hikss..

      Padam
  2. uuuu seronoknya dpt surprise

    BalasPadam
  3. Kenangan indah untuk disimpan seumur hidup ini

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah.. memang suprise yang ohsem..

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah surprise memang best 😎

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Be careful and Pray the Best.