Oh, Ini Rasanya Ketupat Sotong!

Sungguh Manis si Ketupat Sotong || Haritu aku teringin nak sotong sumbat..tapi bila baru ni kawan aku sebut masak ketupat sotong..huish...macam teringin gak..sebab tak pernahh... Kan..Ketupat sotong antara makanan yang popular di Kelantan.

Meskipun makan sehari lepas dah masak, rasa manis tu tetap Ada Dan padu! This is my first time makan! Huishhh manisnyaaaaaaaa, sungguh Manis..Aku memang selalu dengar, Kelantan terkenal dengan kemanisannya..Kemanisan makanan, kemanisan muka... Ewahhhh! Hahaha..

Tapi ni sumpah manis giler sampai tak cukup minum air sebotol..Fuh..Aku selalu makan sikit sikit je manis, kiranya tak kuat manis ler....Huiyooo..baru kutahu rasa manisnya macam mana...  Disebabkan terlalu manisss, aku makan ketupat sotong bersama nasi goreng.. Dah macam lauk pulak.. Kah! Janji selera aku makann.. Aku tahu, memang aku kena makan ketupat ni bersama lauk lain sekali, baru dapat telan elok... ataupun, kena makan panas panas.. Tapi masa makan ni.. lauk dari semalam, tak dipanaskan..keluar peti sejuk.. excited terus makan.. Hahaha perangai...

Ok lah, ada peminat ketupat sotong ke? Berapa kali makan dalam sebulan tuuu? Hiks... Resepi Ketupat Sotong? Google aje..

Thanks member yang perkenalkan aku, sudi sedekah pada aku di musim PKP nii..Kahkahh.

Fatin namanya... Moga Fatin Nadia murah rezeki, panjang umur Dan dipermudahkan segala urusan. Amin

6 ulasan:

  1. masa kecik dulu, ekin pernah makan ketupat sotong ni.. sebab parents memang suka.. tapi ekin je tak berapa suka sangat.. haahaha

    BalasPadam
  2. pernah rasa dulu makan kat kedai tapi tak tergila sebab manis tu...nanti nak improvice buat yang pedas hehee...

    BalasPadam
  3. sedapnyaa, lama tak makan. Kena makan jarang2 baru best, kalau makan hari2 muak jugak.

    BalasPadam
  4. Mam penah makn sekali Dan memmg sedapnsgt

    BalasPadam
  5. pernah makan sekali aje masa kat kelantan...not bad la rasa dia..memang kena makan masa panas non, baru sedap..

    BalasPadam
  6. belum pernah makan lagi. huhu

    BalasPadam

Thanks For Coming !
Please Left a Comment and Support.
Be careful and Pray the Best.