Resepi Popia Ketam Cheese Yang Simple Dan Sedap!

Popia Ketam Cheese Sedap || Sedap, sedap, sedap! Ok, puji sendiri. Hahaaa..Dah takda idea nak makan apa petang petang atau malam sebagai kudap kudapan? Nah, try buat popia ketam cheese!


Adik aku buat popia carbonara, mak aku buat popia sayur, aku buat popia ketam cheese! Haha..bahan cukup, kita kasik ON! Mood masak dan makan ON!!! Dari petang sampai malam, menunya POPIA !! Dah lama tak makan popia! So, menggulunglah petang tu...tapi adik aku yang tolong menggulung.. Hehee..

First time buat dan menjadik tau!

Resepi??
Simple ever!

1. Gorengkan/ Rebus Isi ketam
2. Kisar cheese
3 Letak dan bungkus semua dengan kulit popia
4. Goreng semuanya

Ingat, jangan campur garam seeloknya sebab cheese dan isi ketam tu dah agak masin kebiasaannya.

Makan bersama air kosong.. Lorh..Haha..Nona kalau dah makan banyak masin atau manis, air kosong je jadi pilihan..
Sedapnyaaaaa tekak aku menikmatinyaa.. 
Banyak isi ketam Dan cheese sebati dalam tu.. 

Ada orang buat banyak banyak kemudian difrozen..Boleh jugak.. Bila bila nak makan baru goreng. . Senang sekali kerja je..tak perlu gulung banyak Kali..Kan.. hehe..

Korang pun selalu masak benda benda simple tak musim PKP? I'm sure, korang masak menu berat berat dan pelbagai. .

Yang penting, Stay Home.................. 



8 comments:

  1. Sedap laa...Kedai runcit kat sini tak jumpa kulit popia. Malas lak nak pergi hypermarket. Tapi teringin nak makan. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahduh, huhu.. kena keluar jauh sikitlah gamaknyaaaa.. kan

      Delete
  2. Wahhh... Sedapnya nampak. Nanti boleh try resipi ni. Mudah dan bahan-bahan pun tak banyak

    ReplyDelete
  3. Sedapnya popia crab stick ni. tambah cheese pulak tu. lagilah sedap!

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaa Nonn..ketam ada, kulit pun ada, cheese, lagii adaaa...ko membuatkan Sis ko terjebak..

    ReplyDelete
  5. ala.. sedapnya.. kena cari crab stick la cam ni

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐