Menu Harini Mengingatkan Pada Hari Raya!

Menu Hari Isnin || Malam tadi awal awal mak dah cakap, esok nak masak lontong! Fuh, fuh, aku punya teruja macam Covid 19 ni dah berhenti ah cerita dia! Hehe.. Aku sebelumni, kalau makan, setakat empat lima ketul nasi sebab nak kena menjaga, tapi sejak PKP nih, selera boleh tahan lain macam!!! Adakah sebab banyak post makanan je lalu Kat wall aku and reading list aku... Nyummm!

Lontong favourite aku

Dari sarapan, sampai dinner..ni menu seharian...Haha.. Aku makan bertambah, licin lauk ayam tu tau..

Tengok menu nii,  rasa macam nak rayaa..ditambah pulak makan dengan rempeyek aku beli baru ni.. teringat nenek kat kampung Batu Pahat.. Sana dah red zone.. Nenek tinggal dengan sorang pakcik aku...Hmm..Moga dijauhi dari wabak tersebut.. Amin..

Ya Allah, tolong hapuskan virus Covid 19 pada harini..sembuhkan mereka yang sedang melawan penyakit ini.. Amin..


9 comments:

  1. aduh, moga semua baik2 aje untuk nenek n pakcik ko kat kampung tu non...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..Amin.. hmm. Thanks ea.. risau betul tau

      Delete
  2. Mudah2an mereka semua selamat daripada jangkitan cov19 ni

    ReplyDelete
  3. meriah menu. memang macam hari raya. take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, agak meriahhh. Ahaha.. janji stay home gituhh

      Delete
  4. Apsal ko tak jemput aku sekali raya ni Non oiii...kijamm ko...makan sengsorang, so ko gemok laa sengsorang ek hahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wehhh. Kejammmnyaaa. Suruh gemok sorg2.. skrg covid, Mana boleh jemput .. haihh. Ahahahahaha

      Delete
  5. baru sekali sy prnh mkn lontong. sodap 😬

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐