PKP (Perut Kasik Penuh) : Menu Berbuka Puasa 1 Ramadan

Menu Berbuka Ramadan Hari Pertama 2020 || Benda paling best time bulan Ramadan ialah berbuka puasa! Ok, First day done! Aku cuti lima hari woi awal Ramadan nih.. Jadual time PKP ni memang aneh-aneh. HAHA. So, nak jugak share menu hari pertama berbuka sebab hari pertama biasanya memang meriah dengan makanan. Hari seterusnya baru simple, sejenis je kadang-kadang tuu.

Nasi ambang

Musim PKP sebelum ni, tak teringin nak nasi ambang... Dah puasa ni, lain macam ek!

Next, 3 jenis di bawah aku membazar di satu kedai yang sama je. Bazar Online gituh. Nasib ada benda-benda ni, senang satu kali Pick Up. Kuih Kole, akok pandan, dan burnt cheese cake bites. 


Kuih akok pandan RM 2 (3pcs) berserta burnt cheese cake bites RM5 (5 pcs)

Oh, camtu rasa burnt cheese cake! Hihi

Tambahan Kuih Kole Favourite mak aku, RM2

Kalau ada yang nak menu macamni area Seri Alam, Pasir Gudang, boleh contact 017-701 6945.
Balik dari pick up makanan bazaar, aku singgah Today's market membeli Waffle pulak. 
Tekak teringin, perut teringin.. HAHA

Waffle Peanut + Coklat
RM3.50

 Fuh, Plus semalam aku ada buat cheesekut trial, itu pun aku telan sebab nak tengok jadi tak kejadiannya.. KAH! Terlembik sikit, tapi sedap je makan~ Buah kurma takda, kami ganti dengan buah epal sebagai pembuka buka puasa. Air? Mak aku order air soya sebungkus plus tauhu panas, jiran ada jual.... Tapi aku lebihkan air masak je sebab makan dah macam-macam.. Air kurangkan manis manis selalunya.

Alhamdulillah, kenyang sungguh! Teringat kepada mereka yang tidak berkemampuan, bagaimana waktu bersahur dan berbuka mereka, kan? Moga baik-baik harapnya.


You all berbuka apa?  










Notahati : Esok dah makan sikit-sikit jela.... sejenis menu cukup melainkan teringin amat. 







6 comments:

  1. Dalam list, puasa kelima baru nasi ambang, tak kisah buat atau beli, janji puasa kelima nasi ambang hahahaha

    ReplyDelete
  2. kan non, teringat kat golongan2 yang tak berkemampuan..time2 pkp ni lagi la mencabar buat diorang...

    kitorang hari first berbuka dengan bubur lambuk kambing aje..dengan quesadilla..

    ReplyDelete
  3. Owh camtu ye nasik ambang.. selama ni pernah dgr namanya saje.. tataw nasiknya camne rupa.. hehe nampak sedap tu..

    ReplyDelete
  4. Wak biasanya buka mesti cari nasik

    ReplyDelete
  5. wah shedap nya..saya biasa buka nasi ngn lauk...heheh

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐