Telur Ketam sebagai Menu Tambahan

Telur Ketam sebagai Menu Tambahan  || Salam Nisfu Syaaban. Lagi dua minggu dah nak Ramadan. Cepatlah Covid 19 hancur.. Hm...

Okaylah, ni menu tambahan aku untuk harini.. Mak aku dah masak lauk sardin dengan sayur taugeh, tapi sebab mood nak makan telur, aku buat telur ketam ni.. hehe.. Memang sedap dan amat berselera lah! Lagi lagi bila makan beramai ramai depan TV... Kih kih..
Korang mesti ingat aku masak ketam punya telurrrr kan...Kah kah... 

Actually it is only isi ketam together with telur hancur.. Aku nak masak telur tak hancur, tapi nak cepat tadi, so isi ketam tu dipotong besar.. Jadiklah campur campur hancur camtuh..huhuu..Sedap jugak! Hanya minyak, isi ketam dan telur. Segala bawang or garam memang tak letak.. Pantas kunun... Jadiklah buat penyedap tekak...

Haritu aku ke Mydin, sebab nak beli koyok dan mask muka, mak aku nak.. Then belilah beberapa barang lain. .So belilah isi ketam itu... Bukan beli ketam berekor ekor.. Haha.. So, selamat menjamu selera dan menyambung tempoh PKP

8 comments:

  1. ha ah 😂 ingat telur ketam. baru mau minta resipi

    ReplyDelete
  2. Hahahaah ketam takde ekor lagi senang makan Nona hahahaha

    ReplyDelete
  3. huisyh tajuk telur ketam. aku beria tengok eh telur ketam ke tu. hahahhaa. tapi good idea gak non ni, boleh aku try buat breakfast pergi office nanti, hehe

    ReplyDelete
  4. Singgah sini.
    Suka beli barang di Mydin. Tapi waktu PKP ni belum jejak lagi di sini.

    ReplyDelete
  5. menu simple tp sedap. nak cuba gak la....

    ReplyDelete
  6. Oooo guna jejari ketam eh...menarik ni..bleh makan ngan roti gak ni kan...

    ReplyDelete
  7. hahahahhaha terhibur aku non! aku memang ingatkan ketam punya telur tadi!

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐