Membazar Kali Terakhir Untuk 2021

Membazar Kali Terakhir Untuk 2021 || Umum mengetahui harini last bazar Ramadan dibenarkan beroperasi di dalam negeri Johor. Apa lagi, kami sekeluarga harini terjah bazar Ramadan Taman Rinting yang berdekatan.. Hihi.. Jom tengok menu berbuka puasa Nona harini ialah....

Kuih akok dan agar agar pelbagai perisa. 

Agar agar tu ada perisa keladi, jagung, oren laici, laici, pandan dan milo. 6 ketul berharga rm2.50. Ada macam macam lagi perisa seperti perisa cincau, dan bandung cincau. 

Pau goreng berintikan kacang merah.
Size nya berbeza beza..Haha..


Nasi Dage aka Nasi Dagang
Semestinya ikan tongkol sebagai lauk di dalamnya.
RM5 sebungkus.

Alhamdulillah. Done berbuka puasa hari ke-27 Ramadan.

Oh ya! Saya memang Johorean, tapi nasi dagang (makanan orang Ganu) dan kuih akok (makanan Kelate) sering kena rasanya dengan tekak saya. Boleh diterima..Huhu..


Ok...tu jela menunya ....janji makan bersama keluarga....Sudah memadai.. 












Notakaki: Lagi tiga hari je puasa....kemudian raya!!!
Sunat taraweh pun lagi dua hari je ..Sobbs!






9 comments:

  1. Seronok dapat ke bazaar, macam macam makanan boleh beli especially kuih muih tu. Harga nasi dagang murah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.. betul tu. Macam macam ada... Nasi Dagang tu murah kan..lauknya dua jenis..

      Delete
  2. Last pergi bazar untuk tahun ni . Semalam pergi bazar pun dh xramai yg meniaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. ada gak yg x meniaga.. pastu yg ada tu duk berzikir... suh beli... sebab haritu last day bazar katanyaa.. Hehee...

      Delete
  3. Fuhhh 2tahun akak takde p bazaar. Masak je. Hehe. Rindulah nak kuar bebas p bazar mcm dlu. Kesian budak2 tak bebas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... sy yg tahun lepas x membazar pun rinduu.. huhu

      Delete
  4. tahun ni catat rekodddd aku pi bazar hari ke 20 Ramadhan dan hari last day bazar bfore pkp 不不不不不

    ReplyDelete
  5. Waw! This is nice haaaa.... Catat rekod behtul..

    ReplyDelete
  6. rambang mata kalau ke bazar ramadhan. semoga kita dapat jumpa ramadhan utk akan datang
    kejang kaki
    penyakit gout
    ubat gout
    sakit tumit

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐