Photoshoot Raya Nampak Cantik dengan The Empire Studio

Photoshoot Raya Nampak Cantik dengan The Empire Studio  || Yay, dah rayaaaaa! Selamat Hari Raya Aidilfitri!! Raya dalam musim PKP...Fuh...Moga tabahlah kita.... Nah, ada yang tanya Nona photoshoot raya katne, gambar dalam entri INI

Hihi.. Buat menceriakan raya, Nona kasik onz photoshoot raya.. Kalau biasanya bergambar dekat kawasan kampung yang kitaorang kunjungi tapi dah setahun dua ni, singgah beraya rumah orang pun takleh, kan...Maka Nona onz photoshoot raya kat sini.. Bagi orang Johor yang berdekatan dan ingin adakan photoshoot raya sebagai kenangan hari raya, bolehlah try perkhidmatan dorang ni.. Tak raya pertama, raya hari lain pun boleh tau. (Raya sebulan katanya)

                                         

Ready, ready. Ikut SOP!

Suka sangat tengok hasil yang diberikan. Sesuai dengan harga wooo..

Ada empat tema atau background yang disediakan untuk customer photoshoot. Dua checkpoint bertemakan ala ala kampung dan lagi dua ala ala pelamin gitu...

Jom tengok betapa cantik, jelas dan ceria gambar yang diambil! Nampak 'hidup' dan sesuai dengan harganya tau!

Background moden.
Ala-ala pelamin gitu...

Next,
Background style ala-ala dalam rumah kampung.
Segala props dan alatan pun kelihatan bernostalgia. Telefon, radio, kipas pun nampak macam zaman dulu punya barang.

Farah Nona..Kih kih... 

Dua orang ni namanya Farah...I menyelit.
#gengsingle katanya..

Sister!

Hmmm.. Nona bila bergambar kat tempat ala ala kampung, terus rindu kat nenek di kampung Batu Pahat. 
(Tak dapat jumpaaaa, sobbs!)

Ha, lagi satu, jangan risau kalau kat sana nanti anak buat hal atau merengek time nak bergambo (biasalah budak budak, kan), sebab akan ada orang tolong acah acah dan pujuk anak uolz.. Huhu.. Tetiba datang mood malas bergambar, boring dan sebagainya, confirm dorang nak lari dari masuk frame... Even dah dukung pun kalau mood tak ok, boleh murung kat situ tau.. Hahahaha .. Cuba tengok gambar bawah nii...

Syahid nak keluar kamera, sekali dia tersungkur, terus tertiarap gitu...
Lelaju aku pakaikan songkok! Hahaha..
Tag mak dia : Blogger Hernee Nazir

Aummm!
Nanti akan ada pembantu yang tolong buat gaya haiwan ker, ketuk ketuk lantai ker...bak cha bak chaaa ke...untuk bagi anak fokus balik ke kamera... Gituhhhh!

Nice, kan? Dorang memahami situasi kalian yang mempunyai anak kecil. Penuh kesabaran aku tengok dorang cuba melayan. Agak struggle jugak..Hahaahaa~

Macam tak kena pulak baju aku dengan background belakang ek! Sebelum photoshoot, seharusnya ushar dulu backdrop apa dorang sediakan agar korang standby pakaian yang bersesuaian ye.. 

Seterusnya, background ala-ala kat halaman luar rumah kampung. 
Lengkap ada basikal, pelita, mangkuk tingkat dan atap nipah gitu. Sukanyaaa sayaa!

Kami gadis gadis sopan... Kakakaka~
Aku suka tema style kampung ni, sesuai dengan bajuku

Mangkut tingkat untuk awak,
Pelita untuk menerangi hidup kita berdua.... EHH, Tibber!

Seterusnya, lagi satu background moden.
Ala-ala pelamin...

Alamak, baju ni pun tak kena ngan tema ni. Huhu.. 


Kami Blogger-Blogger Johor.

Boleh terjah blog mereka untuk baca pengalaman dorang pulak 
(Nona update link blog dari semasa ke semasa)

  1. Hernee Nazir
  2. Farahain
  3. Farah Huda
  4. Mama Maszul
  5. Mia Liana
  6. Nurul Ain
  7. Uyul Rosli
  8. Nurul

Ketupat JDT! Hidup Johor Darul Takzim!

Harga Pakej Pakej Yang Ada:




Thanks The Empire Studio realisasikan nak gambar cantik sebagai kenangan raya 2021!

Okay, bagi yang berminat dan berdekatan di sekitar kawasan, boleh rujuk info di bawah ya. 

Nama Lokasi: THE EMPIRE STUDIO 


Alamat:
53-02, Jalan Aliff 4, Taman Damansara Aliff, 81200 Johor Bahru,
Johor

No Telefon:
013 700 8889












11 comments:

  1. Hehe latar pelamin macam hendak kahwin pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. betul tuuu.. setujuuu.. memang macam nak kawen tauuu.. calon je lom ada nih.. huhu...

      Delete
  2. Ikutkan nak bergambar dengan keluarga di studio raya tahun ni, tapi apakan daya, PKP nak keluar pakai baju raya pun risau ditahan polis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye eh, ala.. sayangnya... tapi tuhla.. kang polis pulak nampak... pening pale...

      Delete
  3. Cantiknya studio kampung tu. nice sangat semua props. Seronok dapat bergambar di studio cantik ni. wahh ketupat merah biru JDT :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik, kami pun suka props sini.. baru bersemangat nak photoshoot...

      Delete
  4. salam aidilfitri maaf zahir batin dari wak yg jauh dimata., ;p

    ReplyDelete
  5. bestnyaa! i love mcm ni juga...

    ReplyDelete
  6. seriously gambar korang cun habis. sebab banyak props. biasa studio ni simple je tak banyak props

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐