Selesai Mendaki Bukit Batu Gajah, Senai, Johor

Selesai Mendaki Bukit Batu Gajah Senai, Johor ||  Finally, sampai jugak aku ke sini, bersama sama member aku yang lain pada 16 September 2020, Hari Malaysia yang lalu.

Ciptaan Dia yang ESA

Perjalanan kami dari Pasir Gudang start dari jam 7.20 pagi, dan sampai pada jam 8 pagi macamtu.
Sekejap aje, pepagi tak banyak kenderaan. 6 buah kereta konvoi ke sana dan member aku dari Batu Pahat pun gerak sana..Lagi awal, jam 6 pagi bertolak oi! Sesampainya kami di sana, akan jumpa kawasan perumahan dan kawasan parking macamni ye.


Jalan kat dalam tu agak teruk jugak keadaannya. Lopak lopakdan berlubang..tapi bolehla berjalan...Huhu.. Mula-mula je lalu jalan tar berbukit... Dalam 15 minit je berjalan untuk ke pintu masuk nak sampai kat batu tuh...Kalau jogging, cepat ler sampainya..Huhu..


Nah, gambar di bawah ialah pintu masuknya tau. Memang kena tunduk sikit..lalu kat situ...Haha..Takda pintu besor sikit..kena lalu jugak pagar tu...Adeh =,= 

Kemudian, dari pagar tu, memang nampak dah batu besar tu dari jauh... dalam 5 minit dah sampai kawasan situ...Confirm ramai hokayh!

See! Besar gila batu gajah nih weh! Hihi...

Enjoy this place! ME TIME kan!

Mendaki sikit sikit secara perlahan untuk bergambar dengan papan tanda tu..
Nice!

Bukit Batu Gajah atau Elephant Rock Hill DONE !
Gaya macam pendaki berjaya bukan?! HAHAHHA

Ini baru sikit, kemudian kita naik atas lagi, ke puncak melihat pelbagai saiz batu yang lain. Banyak batu boleh dipilih untuk diambil gambar. Seram jugak kalau duduk atau berdiri kat hujung-hujung batu. Uishh~ Macam gambar di bawah.... Bayangkan kalau semua nak photosohoot sorang-sorang atas batu..
Aku mampu selfie aje dari atas batu tu....dan melihat seluruh kehijauan kat situ~

Tenang. Damai



Luasnya bumi Allah. Beautiful scenery! I love this lahh!


Ramai sungguh manusia ingin bergambar kat sana tau. Kak Ain siap nak baring, tapi ramai sangat orang, tak bolehla baring atas batu tuhh.. Tak pasal pasal kena pijak muka dek orang yang tak berhati-hati.... Huhu~


Atin Sweet

Adikku Style


Itah Cute!
Inilah Fiza and member, jauh datang dari Batu Pahat tau!!

Tepek satu..masa ni tak dapat memana batu lagi...
Tengok semua orang busy nak bergambar dengan batu-batu. HAHAHHA

COMPLETE !

Again, Selamat Hari Malaysia!

I LOVE YOU ALL GUYS!

Macamana nak ke sana? WAZE je Batu Gajah Senai. Confirm lah jumpaaaa..Sesekali aktiviti macamni, best jugak...Nanti boleh try baring kat batu..Sambil tengok awan..itupun kalau cuaca macamnihla..larat tengok..Hihi.... Ye, masa kami sampai tu baru lepas hujan. Malas sungguh nak bangun Subuh pagi tu tau. KAHKAHH. Finally..sampai ke Bukit Batu Gajah yang orang dok viralkan tuh. Huhu~


 

16 comments:

  1. Satu hal yang Sis ko pelik...mana gajah? tak nampak punnnn Nonn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaha..Batu yg besor tu..saiz cam Gajah ajeee..

      Delete
  2. Besarnya! Patutlah namanya gajah! hahaha..nice view ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesses..memang besor behtul....Huhu....nice...suka tengok

      Delete
  3. non.. batu ni kat kebun arwah atok akak kat felda tu tau.. dulu tak tau pun kewujudan batu ni.. tp lepas pokok kelapa sawit tu dibersihkan dan ditanam semula.. baru la tau ada batu ni.. dan viral la di zaman skrg ni.. maybe dulu atok2 tau la tp bkn zaman sosial media kan.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whoaaaa..lama dah ada ni...maybe dorg tahu la kot...cuma skrg org terima lebihhhhh gitu

      Delete
  4. Boleh try lps nie g trek sini pula..😊

    ReplyDelete
  5. tak de pokok tinggi2 ke? kalau datang tengahari tu memang berasap kepala. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdakkkkk...memang panasss ler..Masa kami sampai, baru lepas hujan..huhu

      Delete
  6. Cantik view dia dr atas bukit tu. lepas ni mesti lg ramai memanjat bkt ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg skrg pun dh agk ramai....hoho...sbb dh viral harituuuuu dlm visit johor page

      Delete
  7. hai boleh tahu berapa lama naik ke puncak? estimated time?

    ReplyDelete

Thanks For Coming !
Please Leave Your Comment and Support Me Yeah!
Take Care Everyone ⭐